Windows XP-program på Linux Mint med CrossOver

Det finns två grundläggande sätt att köra Windows-program på Linux. Ett sätt är att använda CodeWeaver s CrossOver Linux. Detta program gör det möjligt att köra många populära Windows-program på Linux. Stöds Windows-program är Microsoft Office (från Office 97 till Office 2010), Internet Explorer 8, alla aktuella versioner av Quicken upp till 2014, och vissa versioner av Adobe Photoshop och Photoshop CS.

Förutom arbete saker, driver CrossOver också spel. Till exempel kan du spela sådana populära onlinespel som World of Warcraft och Guild Wars.

Ett ännu bättre sätt, om du har tillräckligt kraftfull hårdvara, att köra Windows XP program på Linux är att använda en virtuell maskin (VM) program som Oracle VirtualBox eller VMware Player. Problemet med dessa är att de inte köra bra på äldre XP-system med begränsade resurser. Om CrossOver stöder de program du behöver du inte behöver oroa med att montera en VM på äldre XP-system.

CrossOver är baserad på öppen källkod projekt vin, en implementering av Windows-program programmeringsgränssnittet (API) på toppen av Unix / Linux-operativsystem familj. Vin är en mogen projekt med 20 års arbete bakom det.

Tekniskt sett behöver du inte CrossOver Linux för att köra Windows-program på Linux. Du kan göra det med enbart vin – om du vet vad du gör. Vad CrossOver leder till tabellen är automatiserad installation av Windows-program och teknisk support. CrossOver gör det mycket enklare att installera och hantera Windows-program.

CrossOver, som finns som en 30-dagars gratis testperiod, kostar $ 59,95, vilket inkluderar 12 månader av uppgraderingar och teknisk support. CrossOver stöds på Ubuntu, Mint, Fedora, Debian och Red Hat Enterprise Linux. Det ska fungera på alla Linux, men det är de distributioner som Codeweavers stöder officiellt.

Det finns också ett bra gratis program, PlaysOnLinux, som duplicerar en del av CrossOver funktionalitet men inte har så mycket stöd. Om du är ny till Linux, är CrossOver det bästa sättet att gå. Eftersom du kan prova det gratis, du vet innan du köper den, om kan stödja din favorit Windows-program.

CrossOver körs på i stort sett alla x86 Linux-system. För att installera programmet du helt enkelt ladda ner rätt version, Mint i vårt fall, och öppna den nedladdade filen. Detta kommer att ta upp Package Installer, du helt enkelt klicka på knappen “Installera paket” och du kommer att vara på väg.

När det är gjort, installera Windows-program tenderar att vara lätt. Från CrossOver gränssnittet du bara välja vad Windows-program du vill ha från listan över program som stöds. Du kan också installera program som inte är “officiellt” stöd. Till exempel, jag alltid sätta en av mina favorit HTML-redigerare, NoteTab på Linux även om det inte är officiellt.

Du kan också installera användbara Windows-komponenter bortsett från de faktiska tillämpningar. Till exempel, jag installera brukar de vanliga Windows teckensnitt, som Arial och Times Roman.

Vissa program kommer att kräva att du installera några Linux komponenter också. Vanligtvis finns det 32-bitars bibliotek som du behöver även om du kör en 64-bitarsversion av Mint. Crossover Installationsprogrammet ger dig detaljerade instruktioner om när och hur man gör detta.

Enligt min erfarenhet med CrossOver, som går tillbaka för mer än ett decennium nu, har jag funnit att de flesta stöds Windows-program körs väl på CrossOver. Do not get me fel, inte köra det alla Windows-program. Dessutom tycker jag ibland grafiska buggar, med Linux och Windows-app kämpar för samma skärmutrymme.

Varför Linux Mint är ett värdefullt Windows XP ersättning, XP-program på Linux Mint med CrossOver, Hur man installerar Windows-program på Linux med CrossOver (Gallery), Hur man installerar Linux Mint på din XP-dator, Windows XP och Linux Mint: Brothers på gränssnitt (Gallery)

Som sagt, jag har hittat CrossOver att vara mycket användbart, speciellt på låga drivna system. Om du har en speciell Windows-program måste du fortfarande köra, Linux eller nej, CrossOver kan vara precis vad du behöver.

 Berättelser

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Windows XP stödändar: Survival tips för att vara säker, Tech Pro: Stående på Windows XP korsningen, 10 ursäkter för att hålla sig med XP, XP dör efter lång tids sjukdom, Komplett guide för XP kvarvarande och switchar, 10 steg för att minska säkerhetsrisker

Linux Mint program för Windows XP-användare, Kör Windows program på både OS X och Linux med CrossOver 12,5; Hur man installerar Linux Mint på din XP-dator, varför Linux Mint är ett värdefullt Windows XP ersättning, Windows XP och framtiden för skrivbordet

Hur man installerar Windows program på Linux med CrossOver (Gallery)

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Från Windows XP till Mint Linux

Windows XP och Linux Mint: Brothers i gränssnittet (Gallery)

Windows XP: I slutet av raden