Windows 8 Developer Preview Video Tour

I helgen, som över en miljon andra nördar som ville vara på bleeding edge av teknik, jag installerade den nya Windows 8 Developer Preview, i både stationära och serverversioner.

Se även: Windows 8: “out of the box” erfarenhet (skärm)

Min kollega Zack Whittaker har skapat en omfattande skärmdump galleri som detaljer installations erfarenhet och ett djupt dyk genom ett antal av de nya funktionerna i operativsystemet. Men jag trodde att det skulle vara en bra idé att förbereda en screencast visa exakt vad det ser ut att faktiskt använda Windows 8.

Detta var ingen liten bedrift. Även om jag har ett brett utbud av PC och x86-server hårdvara till mitt förfogande, jag har inte en x86-baserad berörings kapabel tablett och jag inte utfärdades eftersom jag inte gå att bygga.

Dessutom gjorde jag inte vill störa min nuvarande labbmiljö med hjälp av en på metall installation av vad som är effektivt Alpha-kvalitet kod som var sannolikt att blåsa upp i mitt ansikte medan du använder den.

Så jag var tvungen att fejka det – jag var tvungen att virtualisera Windows 8 på den nya VMware Workstation 8 produkt som bokstavligen bara kom ut denna vecka och så vitt jag vet är den enda programvara kort av Microsofts egen Hyper-V 3 inbyggd i Windows 8 Server som kan faktiskt helt virtualisera Windows 8 inklusive hårdvaruacceleration.

Tro mig, jag försökte VirtualBox 4.1 och Workstation 7.1. Det är en stor misslyckas på heller. Jag kommer att notera att det kommer att installera på VirtualBox, men verktygen integrations / optimerade drivrutiner fungerar inte, så jag skulle undvika det.

Jag har pratat lite om Server 8 redan, men nu när jag har sett den nya Metro UI, allt börjar falla på plats åtminstone i termer av hur jag uppfattar den här versionen. Windows 8 är en “hybrid” eller övergångs operativsystem, en syntes av äldre kompatibilitet (Win32 / Win64, NET) med en helt parallell, nya gränssnittet med helt nya API: er för att gå med den. Som en hybridiserad OS, det är något av en kompromiss.

Metro UI tar definitivt ett tag att vänja sig, särskilt när du måste sammanhang växla mellan nya WinRT appar och gamla Win32 and.NET program som körs i arvet Windows 7-gränssnittet.

Jag kan definitivt hålla med Microsoft som Metro är väl lämpad för tabletter, men som en stationär UI Jag är inte så säker ännu. Det är lite tidigt i processen att döma hela paradigm som Microsoft har åtminstone ett år för att fylla i luckor och ta in synpunkter från användarna.

Med detta sagt, jag kan säkert förutse några betydande problem med acceptans i företagsmiljöer med det nya gränssnittet, särskilt när det gäller sammanhang växla mellan de gamla och nya miljöer.

Jag har klagat tidigare innan om något sådant, särskilt under den tidiga betaperioden för Windows 7, men detta är en mycket mer radikal piller för användare att svälja.

Jag är inte säker på att jag vill skjuta den första generationen av Metro framför någon som använder en stationär dator som har använts för att den traditionella Windows UI för år, som mina föräldrar eller din typiska kontorsarbetare.

På en ARM-baserad tablett men där Win32 and.NET kommer att vara helt kastas ut med badvattnet och det kommer att vara helt nya program, är det kommer att bli en helt annan historia.

Har du installerat Windows 8 Developer Preview ännu? Vilka är dina intryck? Prata tillbaka och låt mig veta.

Läs också: Microsoft Utvecklare – Metro är din framtid (Mary-Jo Foley)

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning