VMware: Openstack en möjlighet för oss

VMwares Raghu Raghuram sade Openstack, öppen källkod moln plattform, kommer att visa sig vara en möjlighet för företaget eftersom det i slutändan kommer att kunna sälja sina varor i best-of-breed miljöer.

Virtualisera Enterprise: En översikt

75 procent av VMwares vCloud sviter säljs via företagets licensavtal direkt, men kanal ansträngningar plockar upp,. I USA VMware säljer add-on produkter eftersom marknadspenetrationen är hög. Europa ligger bakom på virtualisering och APAC är överlag positiva med en hel del nyanser. Till exempel, Raghuram sade Australien var “kanske den mest virtualiserade nationen på planeten” och Kina var en potentiellt enorm marknad för VMware,. Virtuella skrivbord är 10 procent av VMwares licensintäkter,. Software Defined nätverk kommer att ta tid att anta, men det kommer upend nätverksmarknaden. “Vi tror att i tid allt är sagt och gjort, kommer nätverks världen ser väldigt annorlunda. Nu, hur lång tid det tar är ingen som vet. Men det är en betydande omvandling,” sade Raghuram.

I sitt tal vid en Oppenheimer investering konferens, Raghuram, vice VD för infrastruktur och hantering av moln, placerade VMwares vCloud svit vs. Openstack. Resultatet är att de två staplar spela till olika målgrupper. Han sa

Openstack är ett öppet ramverk för företag att montera, att våra systemintegratörer för den delen, ihop sina egna molnlösning. Så kan de plocka bäst i rasen, hypervise sitt bästa av rasen lagringskomponenter, nätverkskomponenter, ledning komponenter, etc. och sätta ihop en lösning. VMware traditionellt har sålt en svit, som är en integrerad lösning av en av dessa komponenter för att bygga ett moln. Så, är analogin som jag brukar dra en av hemmabio marknaden. Så, det finns kunder som skulle montera sin egen hemmabio och det finns kunder som köper en hemmabio på marknaden. Så, två olika sätt att uppnå samma mål. Så har vi traditionellt varit att fortsätta analogin ett steg längre, i detta hemmabio i en låda marknadserbjudande, eller hur? Så är vCloud svit en integrerad svit, kunderna får allt de skulle behöva bygga ett moln. Vi ser Openstack som för VMware, en möjlighet att utöka vår adresserbara marknaden, eftersom vi nu kan leverera komponenter till dem som vill sätta ihop sina egna molnlösning.

Server, lagring, nätverk, skrivbordet och ansökan virtualisering möjliggör skapandet av flexibla, skalbara, hanterbar och säker IT-infrastruktur som utnyttjar den underliggande hårdvaran till maximal effektivitet. Några av dessa tekniker är i de tidiga stadierna av utveckling, medan andra är mogna och spridda.

Raghuram take var anmärkningsvärt, men det är oklart om Openstack företag, som sannolikt kommer att gynna öppen källkod verkligen kommer att överväga VMware applikationer. Tiden får utvisa om Openstack visar sig vara mer av en rival till VMware.

se även, Variopenstack gå härifrån,? Grattis på födelsedagen Openstack! Hur växte du upp så snabbt?

På andra ämnen

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys