Vivaldi lanserar anpassningsbar webbläsare för krävande webbanvändare

Vivaldi har en Dial fliken Hastighet för snabb tillgång till webbplatser.

Alltid öppna nya flikar? Gillar att göra saker på ditt sätt? Vivaldi kan vara webbläsare för dig, Kan detta webbläsare för “kräsna användare” göra en buckla i Chrome eller Internet Explorer?

Vivaldi, ett nytt webbläsar konstruerade för “krävande” webbanvändare som gillar att hålla flera flikar öppna samtidigt, har officiellt lanserades efter mer än ett år av det offentliga utvecklings.

Utvecklat av Vivaldi Technologies, ett företag som grundades av Opera Software grundare och tidigare VD Jon Stephenson von Tetzchner, innebär den nya webbläsaren inte sträva efter enkelhet i jakten på massmarknadsacceptans, utan det är utformat för att tilltala hardcore webbanvändare.

“Vi introducerar funktioner och anpassningar som webbläsare idag inte har. Vi gör det för dig”, sade von Tetzchner i ett blogginlägg på lanseringen av Vivaldi 1,0.

När du surfar på webben, är det alltför lätt att sluta med ett stort antal öppna flikar, vilket gör att hitta en viss sida något av en utmaning.

Vivaldi syftar till att råda bot på detta – teoretiskt förbättra produktivitet och effektivitet – med Tab buntar, som tillåter dig att släppa flikar ovanpå varandra för att minska röran. Webbläsaren ger också Tab Stack kakel, vilket gör att användare med stora skärmar för att visa flera flikar på samma gång – en funktion Vivaldi hävdar “är som att ha flera skrivbord”.

Med webbläsaren utformad för att tilltala de flesta tekniska användare, Vivaldi kommer naturligtvis med massor av anpassningsalternativ. Dessa inkluderar snabba kommandon för att nå en viss flik eller ett bokmärke, tillsammans med anpassnings musgester och kortkommandon, som syftar till att hjälpa användare utföra uppgifter på “blixtsnabbt”.

Ytterst är Vivaldi byggd så att användarna kan anpassa det men de finner lämpligt. Enligt företaget, det finns “mer än en miljon olika sätt att göra Vivaldi perfekta browser”.

För Vivaldi Technologies, är det viktigt att användarna känner att deras behov lyssnar på, och von Tetzchner berättade webbplats som användarna har inspirerat en del av webbläsarens funktioner.

“Vi har arbetat hårt på detaljerna. För våra användare detalj är mycket viktigt. Vi har infört några nya funktioner som alla har kommit för våra användare har frågat efter dem och där det är vettigt vi gör det”, sade han.

Även Vivaldi har bara officiellt lanserat, har webbläsaren redan samlat miljontals nedladdningar under sin öppna testperioden. Den initiala framgången av webbläsaren har fått Vivaldi Technologies att utöka sitt team och öppna en amerikansk kontor.

“Vi är upp till 35 personer nu som huvudsakligen i Island, men vi har ett kontor i USA. Efterfrågan är mycket bra, men du måste få rätt personer på plats”, säger von Tetzchner.

Kärnan i Vivaldi bygger på öppen källkod Krom – samma kod som makt Google Chrome webbläsare. Vivaldi har därför gav en enkel uppgradering för att tillåta Google Chrome-användare att prova sin webbläsare.

Den delade kodningen bakom de två webbläsarna innebär också Vivaldi användare kan distribuera Chrome tillägg, även om Vivaldi tror funktionerna sin webbläsare ger medel “förhoppningsvis du inte behöver alltför många med så många funktioner som är tillgängliga ur lådan”.

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

Vivaldi 1,0 är tillgänglig för nedladdning för Windows, Mac och Linux nu.

VIVALDI

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang