Vem gör snabbast nedladdning smartphones i världen? Tips: det är inte Apple

Spegel spegel på väggen, som gör den snabbaste smartphone av dem alla? Frågor om utförandet av olika smartphone varumärken kan underblåsa den mest uppvärmda av flamma krig, men tack vare forskare vid Aalto-universitetet i Finland, kan debatterna slutligen gå till sängs en gång för alla.

Akamai studie visar tillväxt i bredbandshastighet, Samsung har 7.5Gbps mobil hastighetsrekord i 5G rättegång, Wix förbättrar app integration, snabbar upp mobilsajter, delstaten LTE 4G-nät över hela världen under 2014

Akademikerna “Netradar app hittills mätt den verkliga världen ladda upp och ladda ner prestanda över 4500 smartphones i olika nätverk runt om i världen. Resultaten kommer sannolikt att höja några ögonbryn.

I jakten på snabbaste telefon, första plats gick till Samsungs enorma Galaxy Note 3 phablet, men den verkliga samtalsämne är den andraplats av den relativt okända OnePlus One. Resultaten visar ett genomsnitt av varje handenhetens topp fem snabbaste nedladdningshastigheter in på Netradar appen med Galaxy Note 3 och OnePlus En inspelning otroliga resultat av 137.8Mbps och 137.4Mbps respektive.

Det är lite av en kupp för OnePlus One, debuten luren från kinesiska tillverkare OnePlus som för närvarande säljer luren på en endast bjuda grund – särskilt som det toppade Apples nya iPhone 6, som kom trea med hastigheter på upp till 136.3Mbps.

Aalto University School of Electrical Engineering har mäta och dela kvaliteten på mobilt bredband sedan 2013 genom Netradar appen, som är gratis att ladda ner för nästan alla mobila operativsystem. Det fungerar genom att anonymt samla in data om telefonen och mobilt internet prestanda runt om i världen, inklusive Europa, Asien och USA.

“Vi talar om verkliga hastigheter som människor faktiskt får när de använder sina telefoner. Vi kan analysera dessa data genom att titta i upp- och nedladdningshastigheter, latens, vilken operatör, nätverk och enheten används och så vidare”, säger professor Jukka Manner, chef av Netradar projektet.

Vad som verkligen har överraskat mig är hur stora skillnaderna mellan smartphones är. En stor prislapp inte nödvändigtvis garanterar snabb internet.

Fenomenet är klar med den 8: e snabbaste telefonen, Nokias Lumia 1520 phablet, vilket är nästan 30 procent långsammare än not 3, som säljs för runt samma pris olåst.

Utanför topp 10 resultaten är lika dramatisk. Tittar genom de mest säljande telefoner i Storbritannien för september, är HTC One M8 sätt utanför takt med en topphastighet på 90Mbps – i linje med den senaste generationens Apple iPhone 5S och 5C. Föga förvånande är skillnaden 4G gör att en handenhet också enorma med 3G-bara iPhone 4S långt efter med 12 Mbps.

Dessa är den andra uppsättningen resultat från Netradar (den första, publicerades mars,. Och även med endast två uppsättningar av resultat visar hur snabbt förändringarna sektorn Tidigare högsta utövande var LG: s G2, sju månader på, är det nu sjunde, medan dess efterföljare, G3, är bara en plats ovanför i sjätte.

Det handlar om uppladdningen

Men hämta resultat är bara halva sanningen. I dagens värld av sociala delning är det ökande betoning på uppladdningshastighet för att accelerera allt från att ladda upp bilder till Flickr och Instagram, dela en film på Facebook eller starta ett videosamtal.

“Jag tror att effekten av 4G kommer att vara den mest betydelsefulla på uppladdningshastighet som de skulle kunna vara tio gånger snabbare än nu. Men om en enhet inte kan nå dessa hastigheter, det spelar ingen roll hur snabbt din mobilnätet är” säger Manner.

Om man tittar på uppladdningshastighet ändras bilden avsevärt. Särskilt OnePlus One, iPhone 6 och LG G3 alla droppe ur topp 10, trots att nå hastigheter på mellan 41Mbps och 43Mbps. Istället Samsung Galaxy S5 leder vägen med en uppladdningshastighet på 47Mbps. Det är tätt följt av Galaxy S4 med LTE + (även känd som I9506), LG G2 (med nyare G3 förvånansvärt tillbaka i 32: a plats med 42.8Mbps), Nokia Lumia 920, och Samsung Galaxy Note 3.

Smartphones, USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu, Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Oldies fortsätta sin comeback i inlagda kategorier iPhone 5S klättrar in i topp tio före iPhone 6. Samtidigt är HTC One M8 relativt svaga här också, kommer 49: e med en uppladdningshastighet 38.8Mbps.

Återigen iPhone 4S betonar vikten av att ha 4G, som sitt 3G begränsning betyder att det är långt ner på listan med en toppuppladdningshastighet 4Mbps. Det sammanfogade här av andra högprofilerade 3G-only telefoner som den ursprungliga Samsung Galaxy S3 (ett 4G variant gjorde följa) och Nokia 808 som både klocka in under 7Mbps.

Separat de Netradar resultaten fungerar också som en läglig påminnelse om att inte alla använder en banbrytande enhet. I själva verket var de flesta resultat som samlats in från nära tre år gamla Samsung Galaxy S II som har toppat 100.000 mätningar. Likaså andra plats gick till två år gamla Sony Ericsson Xperia Acro S, ett mellanregister 3G-bara smartphone.

nordic fördel

Vad om bärarna? Analytiker Ovum överraskade nyligen många avslutande, USA har snabbare bredband, än något europeiskt land. I skarp kontrast, placerar Netradar mobila data bredband USA vägen i 26: e plats med en genomsnittlig kombinerade 4G och 3G nedladdningshastigheter på bara 5.3Mbps.

Storbritannien gör lite bättre kommande 20 med 6.1Mbps och varken landet ligger nära de två dominerande regioner: Asien och Norden.

Danmark, Norge, Sverige och Finland är inne i tio länder med den snabbaste genomsnittliga mobilt bredband, men en klar ledare är Singapore (16Mbps), följt av Schweiz och Sydkorea. Spanien slår tillbaka för Europa, medan Hong Kong och Japan slutföra den starka asiatiska visning.

Viktigt för användare, dessa medelhastigheten faller väl inom förmågan hos de flesta smartphones. Som sagt de snabbaste nätverkshastigheter inspelat program telefoner kan testas för att deras gräns.

Tyskland producerade den snabbaste enskilda uppmätta hastigheten på en jättestor 170.576Mbps. Finland är inte långt efter med 164.2Mbps medan resten av de 10 befolkas av Singapore, Ungern, Danmark, Frankrike, Norge, Storbritannien och Lettland medan Kanada tar upp den bakre delen på 93.9Mbps. Netradar publicerar en karta över dess uppgifter realtidsmätning för den som vill se hur deras placering och operatörs måttet.

Manner betonar dessa data visar förskjutning mellan den högsta toppen hastigheter på 4G i idealiska förhållanden och medel användarna typiskt erfarenhet. Särskilt i olika områden inom ett land. Han säger också att spela in verkliga mätningar (drabbas av problem som plats, överbelastning på nätet, och dataabonnemang lock) är nyckeln till att bygga meningsfulla uppgifter.

“Till skillnad från vissa program, vi är inte en signal verktyg. I själva verket inte signalstyrkan inte berätta mycket om vad som kan förväntas eller mäta kvaliteten på en internetuppkopplingen i en viss plats. Du kan ha en bra signal, men om, till exempel, är nätverket överbelastad signalstyrkan kommer inte att göra någon skillnad. Vi fokuserar på de hastigheter som realistiskt kan upplevas “Manner säger.

Denna beslutsamhet att avslöja verkligheten bakom våra mobila upplevelser bredbands körde Manner och två Netradar kollegor, Sebastian Sonntag och Lennart Schulte, att publicera tidningen “Mobile Network Mätningar – Det handlar inte bara om signalstyrka” (prenumeration krävs) förra året. Som Netradar mätningar fortsätter att bygga, är det tydliga bärare och mobiltelefontillverkare har snart ingenstans kvar att gömma sig.

USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod