Varför Big Brothers resplaner kan brygga bakslag

När vi börjar se rubriker om en katastrof som följde eftersom någons resplaner har kommit i orätta händer, kommer det att finnas en motreaktion, “förutspådde Jason Catlett, vd för konsult den integritets-rättigheter och anti-skräppost fast Junkbusters Corp., Online resetjänster talet bland de mest framgångsrika e-handel återförsäljare. den kontroversiella rekommendationen kommer dock vid en tidpunkt då många människor är fortfarande obehagligt om risken för kreditkorts missbruk via Internet.

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

Även vilken bil du hyr, “Tanken att vem som helst kan ta reda på vad flygning du är på och vilken typ av bil du planerar att hyra kommer att göra folk ännu mer nervös”, konstaterade Catlett.

Denna idé drog eld från privatlivet förespråkar i resebranschen. Då denna vecka, var flera larmklockorna iväg efter tjänstemän på Sabre Group Holdings Inc., utvecklare av Travelocity platsen och driver den största flygbolagsbokningstjänst i USA, sade att de överväger att sälja resvägar till hotell, biluthyrningsfirmor och andra affärspartners, kallar konsumenternas resplaner “en potentiell guldgruva.”

Om Sabre fästes till något enskilt flygbolag, skulle passagerarna bojkotta den, “sade Catlett.” Men de flesta människor har inte hört talas om Sabre “, som ger bokningstjänster för vissa 30.000 resebyråer”, så det är svårare för dem att slå tillbaka där det gör ont “, sade han.

Sabre ser att lindra oro, Sabre, för sin del, sade i ett uttalande att det inte kommer att sälja konsumentuppgifter till tredje part utan medgivande, och sade alla data som säljs kommer endast att släppas till “de tjänsteleverantörer som nämns i reservation som behöver det för operativa behov.

En Federal Trade Commission advokat som deltar i myndighetens tillsyn av online integritetsfrågor sade sådan marknadsplaner, men välmenande, är utbredd med potential för missbruk.

“Varför inte de bara sälja det till organiserade kriminella också?” sade David Newman, en advokat med FTC: s San Francisco regionkontor, när berättade av Sabre marknadsföringsplan.

Även om sådana system inte uttryckligen förbjudet enligt FTC regler, inte byrån “ta en dunkel bild av varje utsläpp eller försäljning av passagerarinformation utan föregående meddelande till konsumenten och möjligheten för dem att välja ut”, sade Newman.

En tjänsteman vid en handelsgrupp för online-biljett agenter sade ATA rekommendationer, enligt uppgift inställd på att gå i kraft vid operatörs US Airways på 1 augusti, kan också larm konsumenter.

Plan för att “rycka kunder,?” Flygbolagen vill att medlemmarna i min förening att samla in och förse dem med specifik information om våra kunder – på en nivå långt mer detaljerad än vad som traditionellt krävs för att köpa en biljett “, säger Reid Detchon, verkställande direktör för Interactive Services Association.

Flygbolagen beskriver de rekommenderade praxis som syftar till att förhindra trott e-handel missbruk “, men de kan också” gör det möjligt för flygbolagen att bygga databaser av kund identiteter, intressen och rese historier “som kan hjälpa dem rycka kunder från oberoende resebyråer, sade Detchon .

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation