USA: s federala CIO? “Någon från Google eller Facebook kommer att ätas levande”

Efter avgång Steven VanRoekel är Obama-administrationen utvärderar kandidater för att fylla rollen som USA: s federala CIO.

Läs också, Mission impossible? Vita huset ser för ny CIO

Bortsett från symboliken som nationella IT-ledare, den federala CIO övervakar en informationsteknik budget på nästan $ 80 miljarder dollar. Med tanke på den ökande betydelsen av teknik för den nationella konkurrenskraften, innovation och effektivitet positionen har särskild betydelse och mening.

Obama-administrationen står inför ett grundläggande val just nu på vem du ska välja: Ta in en Washington IT insider eller välj någon från västkusten – San Francisco eller Seattle.

Fördelen med en Silicon Valley stjärna är möjligheten att nya idéer och bästa praxis. Dessutom kan han eller hon vara beredd motstå trycket från “IT karteller”, som förre amerikanske CIO Vivek Kundra beskrivs etablerade teknikleverantörer och tjänsteleverantörer som svinga ett alltför stort inflytande över upphandlingen. Men eftersom endast två år återstår i Obamas sikt kommer en utomstående federala CIO hitta det nästan omöjligt att göra en meningsfull inverkan.

Därför bör Washington välja en federal IT insider för att fylla den amerikanska CIO rollen, av dessa skäl

Federal IT står inför betydande komplexitet i områden med anknytning till inköp, kommunikation och samverkan över myndigheter och departement. Dessa frågor är inte specifika för teknik och kan endast lösas med politisk erfarenhet och utnyttja befintliga relationer.

Under de kommande två åren, måste den federala CIO forma politik och driv konsensus trots budgetar som redan är fasta. Endast en insider har den detaljerade processkunskap och etablerade organisatoriska förhållanden, som behövs för att komma igång.

Fickor av spets innovation existerar i den federala regeringen. Vita huset bör erkänna, uppmuntra och belöna förda ledare redan arbetar inom regeringen.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Administrationen ska rekrytera sin nästa federal CIO från de federala IT. Jag säger detta som någon vars arbete på CIO innovation, IT misslyckanden, och företagsprogram har refereras i pressen om 1000 gånger och i mer än 40 böcker.

Att vidareutveckla det är nödvändigt att utse en federal IT insider, frågade jag tre respekterade och välkända tekniker för sina åsikter.

Dr. John Halamka är en av de mest framträdande sjukvårds CIO i världen. Hans prestationer inkluderar CIO på Harvard Medical School, CIO på Beth Israel Deaconess Medical Center (en stor universitetssjukhus system), professor vid Harvard Medical School, och ledning av flera medicinska metoder standardiseringsorgan. Dessutom har han haft ett nära samarbete med regeringsgrupper och tjänade som en politisk rådgivare på vårdteknik till både Bush och Obama förvaltningar. Halamka var också en gäst på CXO-Talk.

Halamka erbjuder följande råd att göra den federala CIO läge framgångsrik

Jag stöder alltid den federala regeringen men djärva nya idéer vilse i komplexiteten i upphandling, kontraktshantering, och att få aktörerna att komma överens. Navigera den amerikanska regeringen är svårt och komplicerat, och en utomstående från Google eller Facebook kommer sannolikt att ätas levande. Endast en insider kan navigera processen samtidigt som nya idéer och metoder.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Richard Spires är tidigare CIO för Department of Homeland Security och en ryktas potentiell kandidat. En fulländad insider, driver han nu ett tidigt stadium tecknologifirma, Elastiska Network Systems. Spires kommenterar den federala CIO roll

Med bara två år kvar i förvaltningen, är det svårt för någon att gå in och ta fart, för att inte tala enhet meningsfull förändring.

För att göra framsteg, bör de ta in någon med betydande IT ledarerfarenhet i federala regeringen. Den personen kommer att förstå de problem och komplexitet – hur saker görs – att vara produktiv i ett par månader. Någon från utsidan, utan den bakgrunden kommer att kräva ett år för att få upp farten,. Den amerikanska CIO ska köra betydande förändring i federal IT. Just nu, vi spenderar alltför mycket på drift och underhåll, som tränger ut innovation. Den nya CIO bör arbeta med organen och kongressen att omfördela anslag processen för att driva konsolidering infrastruktur och mer aggressiv rörelse till cloud computing IT. Ytterligare konsolidering bör drivas i backoffice, för att finansiella och mänskliga resurser system. Även om en sådan konsolidering inte kan fyllas i två år, kan nästa Federal CIO göra påvisbara framsteg om det finns ledande Vita huset och OMB stöd.

Craig Newmark är mest känd för att ha grundat Craigslist, den populära San Francisco-baserad webbplats som fortfarande bär hans namn, trots att han inte har varit en talesman för webbplatsen i år. Sedan 2009 har Newmark rådde federala myndigheter på teknisk innovation, inklusive VA Center for Innovation, US Digital Service (18F), HHS, SBA, CFPB, och andra.

Med tanke på Newmark position som en framstående utomstående starkt kopplad till federal IT, bad jag om hans tankar om den amerikanska CIO

I Washington, är tekniken lätt jämfört med att arbeta med myndigheter, bestämmelser, juridiska krav och upphandlingsprocesser. Vi behöver någon som kan ta sig runt i D.C., arbetar med flera valkretsar, och vem vet när man ska komma ur vägen.

Med tanke på dessa begränsningar, Newmark erbjuder för sin hacka för nästa federala CIO

Jag har arbetat med David Bray, som är CIO på Federal Communications Commission – sett honom få saker gjorda och inspirera mina nördar på nätet.

[Dr David Bray, CIO på FCC, är också en ryktas kandidat för federal CIO. Han var en CXO-Talk gäst och dök en andra gång med en annan ryktas kandidat, Dr. Alissa Johnson, som är ställföreträdande CIO för verkställande presidentens kansli.]

Poängen. Vita huset bör välja den smartaste, mest innovativa uppsatt ledare arbetar inuti federal IT idag – det finns inget bättre alternativ.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck