USA är hem till största del av Windows Phone-användare i världen

Windows Phone kan göra upp endast en liten flisa av alla smartphones som säljs i USA, men landet är den största marknaden för Microsofts mobila operativsystem.

Windows-telefon

Ett år av att leva med Windows Phone: Vad jag har lärt mig så långt, Windows Phone 8.1, är vi där ännu, Microsoft finner sin 0 $ Windows Phone affärsmodell?

Amerikanska smartphone ägare står för 11 procent av alla Windows Phone användare, vilket gör den till den största enskilda marknaden för OS globalt, enligt nya siffror från annonsnätverk AdDuplex.

Siffran baserades på annonser som visas av AdDuplex genom 11 globala program till cirka 200.000 enheter under loppet av en dag i juli.

Ett land för land uppdelning av Windows Phone-användare över hela världen kastar ett annat ljus på vikten av den amerikanska till Microsofts mobila ambitioner, och kommer mot bakgrund av andra rapporter som visar Windows Phone envist låg andel av den amerikanska smartphone marknaden jämfört med konkurrenter Android och iOS. Enligt marknadsundersökare Kantar Worldpanel, har Windows Phone cirka fyra procent av smartphone marknaden i landet.

Bakom USA, har Indien den näst största Windows Phone befolkning, står för 7,5 procent av Microsofts Windows Phone användare, följt av Brasilien med 6,9 procent.

Ryssland och Italien, står för 4,3 procent vardera, medan Kina, Mexiko och Storbritannien står för 3,7 procent vardera. Samtidigt, Tyskland, Argentina, Thailand och Finland utgör mellan 3,5 och tre procent av Microsofts Windows Phone användarbas.

Enligt färska siffror från Gartner, hittills i år är Windows Phone andel av den globala smartphone transporter runt fyra procent. Men analytikern företaget och förväntar OS att stiga till 10 procent 2018. Det säger inte vilka faktorer det räknar med att driva förändring, men Gartners förutsägelser är betydligt lägre än de 15 procent andel Microsoft sa att det låg inriktning för 2018 när det tillkännagav sitt förvärv av Nokias apparater och tjänster verksamhet förra året.

Smartphone OS försäljningssiffror förra månaden från Kantar Worldpanel ComTech visade blandade resultat för Microsofts mobila förmögenheter över hela världen.

Windows Phone andel av OS försäljning i USA sjönk till 3,8 procent under de tre månaderna till maj 2014 – ned från 4,7 procent under samma period förra året, och från dess historiska topp på 5,6 procent tidigare under 2013.

Å andra sidan, har Windows Phone klättrat till mellan nio och 10 procent av försäljningen i Storbritannien, Frankrike och Italien, stöta upp sin andel av försäljningen över Europas största fem ekonomier till 8,1 procent från 7,1 procent för ett år sedan.

Kanske mest om för Microsofts operativsystem och enheter, medan Kina står för tre procent av Microsofts Windows Phone användare, sin försäljning i landet har glidit från tre procent i fjol till 0,6 procent i år med land som domineras av Android på 82,7 procent, följt av iOS på 14,7 procent.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien