Uppdatering till “A hat / kärleksförhållande – Delta Airlines kundservice”

Jag har en uppdatering till posten En hat / kärleksförhållande – Delta Airlines kundservice och tänkte att du skulle vilja se det. En företrädare för Deltas kundtjänst svarat på min e-post. Det verkar som om företaget har beslutat att återbetala $ 150 / biljett förändring avgift som det ut mig när jag var tvungen att ändra mina färdplaner på grund av en medicinsk nödsituation. Jag är mycket tacksam.

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

Här är ett utdrag av detta svar

Dear Mr Kusnetzky

RE: Case Number xxxxxx

Tack för att dela dina oro förändringen avgift du var, debiteras. På uppdrag av Delta Air Lines, jag vill utöka våra önskningar, för din fru god hälsa.

Jag förstår att detta måste ha varit en mycket påfrestande tid för dig och, uppskattar möjlighet att granska denna fråga med dig. Under de, omständigheter, kommer vi säkert att återbetala ändringsavgift för dig och din, fru biljett. Därför kommer jag att be våra kolleger i passagerar, återbetalningar att utfärda lämplig bidraget för biljettnummer xxxxxxxxxx och yyyyyyyyyy. Återbetalningen kommer att behandlas enligt följande. Kredit, kort bidragen behandlas elektroniskt till den ursprungliga formen av, betalning cirka 7 arbetsdagar efter hantering. Det kan ta upp till, två fakturering cykler för kredit visas på kontoutdraget.

Låt den tidsram som anges ovan för att behandla återbetalningen,. En återbetalning status kan kontrolleras genom att ringa 800-847-0578. Du kan också, skriv till passagerar Återbetalning på följande adress. Vi tackar för, ditt tålamod medan vi behandla denna begäran.

Delta Air Lines passagerar Återbetalning, PO Box 20537, Atlanta, GA 30.320-2537

Mr Kusnetzky, jag hoppas att jag har kunnat lösa ditt problem. Din, stöd som medlem platina Medallion är viktigt att Delta, våra, Anslutning Carriers, och SkyTeam partners. Vi ser fram emot din, fortsatt beskydd.

Även om jag är nöjd med resultatet, måste jag erkänna att jag inte är nöjd med processen. Man kan absolut fråga varför gör Delta (och andra stora amerikanska flygbolag) ladda sådana löjliga ändringsavgifter och avgifter på allt men luften i kabinen. En $ 150 / biljett förändring avgift för en sub $ 300 biljett är klart ett missbruk.

Affärsresenärer Jag har chattat med alltmer arg den behandling de får i händerna på de lufttrafikföretag. De flesta har inte hittat ett sätt finner ta itu med frågan. De behöver bara komma härifrån till där för att göra affärer.

Jag vet att jag har slutat använda den lokala flygplatsen och kör en bit till en större nav. Varför? Jag behöver för att få vissa platser vid vissa tidpunkter och ingen routing från mina lokala flygplatsarbeten. Körning 1 1/2 timmar i stället för 20 minuter också tillåter mig att handla min tid och resekostnader för en lägre flygbiljetter.

Jag har också drivit 5 timmar att komma till ett möte i Ft. Lauderdale eller Miami snarare än flyga. I slutändan, tar det ungefär samma mängd väggklocka tid, jag har inte att ta itu med kränkningar av TSA och jag behöver inte hyra en bil i den andra änden. Körning till Boston eller New York, men är uteslutet – för nu.

När är flygbolagen kommer att vakna upp till det faktum att pengar röjning idag kommer att leda till kundförluster i morgon?

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation