University of Wollongong dabbles i VMware Horizon

University of Wollongong (UOW) har anammat VMwares nya virtuella skrivbord och datahantering svit efter att dess marsvin under betatestningen.

VMware, lanserade Horizon Suite på torsdag, som rullar upp Horizon View, Horizon Mirage, och Horizon arbetsyta, en ny applikation som hanterar flera skärmar i ett snyggt paket. Syftar till mobila applikationshantering, Horizon Suite stöder Windows, Mac, iOS, Android och Windows RT och Phone-enheter. Användare kan komma åt sin skrivbordsmiljö via en webbläsare på sina mobila enheter.

“The Horizon Suite är utformad för att vara en one-stop shop för att hantera slutanvändarens enhet till IT,” VMware bly evangelist för slutanvändare computing Ben Goodman sade.

UOW var inbjuden till betatestet Horizon Suite före start. Universitetet har många campus spridda över södra NSW, och har cirka 25.000 studenter, samt 2500 anställda.

Under de senaste åren har UOW strävat efter att vara i “topp en procent” av universitet i Australien, och det var att förändra sättet institutionen drivs.

“Så vad betyder det för tekniker i organisationen? Problemet med tekniker är ibland de inte ansluter mycket väl med de ambitioner i organisationen,” UOW docent och chef för akademiska datatjänster Daniel Saffioti.

Vårt jobb är att skapa en datormiljö som är hållbart och robust från olika vinklar.

Studenter och personal är allt oftare upp till UOW med olika enheter och olika operativsystem, som den behöver för att anpassa och stödja, enligt Saffioti.

Samtidigt är vår affärsdata intensiv och vi går vidare genom att sätta upp stora idéer genom att utbilda nästa generation av ledare “, sade han.” Som en konsekvens måste vi verktygslådor som tillåter oss att samarbeta och arbeta effektivt i detta utrymme .

På backend har UOW mycket VM (ca 400 av dem) med en omättlig aptit på mer som användare behöver ständigt testa sina idéer på denna infrastruktur. Problemet Saffioti står inför är hur man förena alla skilda virtuella maskiner och hantera den från en one-stop shop.

“Vi tror att horisonten arbetsytan gör det mycket väl, och vad vi särskilt vill om horisonten arbetsyta är dess enhet och plattformen agnostiker i denna tid, när människor skulle komma in med en annan OS-enheter med olika applikationer”, säger han.

Användare kan få en stationär upplevelse rakt ut ur en HTML5 webbläsare med Horizon View, något Saffioti finner särskilt imponerande.

? Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, Enterprise Software, TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affären med jordbruk, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

“Det är fantastiskt hur i en modern HTML5 webbläsare kan vi presentera ett skrivbord som kan ha påskyndat grafikprestanda i 3D-rymden”, sade han.

Det finns också en ökande behov av att samarbeta med andra utanför universitetet, vilket innebär ett antal utmaningar för UOW.

UOW använder för närvarande Horizon för sin Illawarra hälsa och medicinsk forskning Institute (IHMRI), som förbinder akademiska och kliniska forskare tillsammans för att arbeta med gemensamma medicinska frågor.

Institutet närmade universitetets IT-avdelning för att hitta ett sätt att samarbeta med externa forskare sömlöst, enkelt och säkert. Personalen på IHMRI anses sätta upp en VPN och öppen källkod alternativ för komplicerade att använda, så Saffioti föreslog Horizon sviten.

Våra föräldrar älskade det “, sade han.” De älskade det faktum att de kunde samarbeta och flätas samman med uppgifter om andra system, och har möjlighet att göra det på olika enheter.

De gillade särskilt det faktum att det inte fanns något behov av en VPN, och vi kan garantera en rimlig säkerhet i systemet och dess data.

Universitetet har några projekt i rockärmen, varav en är att bygga en ny anläggning för byggnadsindustrin forskning, med tonvikt på miljövänlighet.

“Vad denna anläggning kommandon från IT-folk är effektivt och robust datorer, så att vi kan inte bara sätta konventionella datorer på skrivbord och hoppas allt fungerar”, säger Saffioti.

Horisont kommer att vara något som skulle kunna användas för att tillföra datakapacitet till den nya byggnaden.

Vi tror att Horizon Suite passar fint med våra initiativ i hållbart byggande forskningscentret, liksom i hela BYOD erfarenhet “, säger Saffioti.” Vi tror att det har en plats i UOW och andra institutioner.

Horizon Suite kommer att finnas tillgängliga under Q1 i år, och licenser per användare börja från AU $ 300.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow