Ubuntu Touch förberedd för 20 + smartphones och surfplattor

Ubuntu Touch operativsystem är portas till mer än 20 typer av smartphone och surfplatta.

Utvecklaren förhandsvisning av Linux-baserat operativsystem lämnades för Galaxy Nexus och Nexus 4 smartphones och Nexus 7 och Nexus 10 tabletter, förra veckan.

Och utvecklare arbetar åt babord OS till ett mycket större utbud av enheter, inklusive Asus Transformer-serien, HTC One telefoner, LG Optimus 4x HD, Motorola Xoom, Samsung Galaxy Note och S-serien och Sony Xperia-telefoner. De arbetar också på portar för Nexus S och Nexus One-enheter.

Canonical har tagit wraps bort sin nya Ubuntu OS-plattformen för smartphones, som inleder en ny generation av Ubuntu-drivna enheter och banar väg för bolagets one-size-fits-all strategi för plattformar på olika enheter.

Arbetet med att anpassa OS genomförs som en del av Ubuntu port-a-thon initiativ för att få utvecklare att få Ubuntu Touch till ett bredare spektrum av hårdvara.

“Vi vill port Ubuntu Touch till alla typer av enheter”, säger porting guide för Ubuntu Touch.

Om du har erfarenhet av porte kod för Android-enheter eller är allmänt kunnig när det gäller portering, som arbetar med kärnan och andra kärn bitar av en fördelning, kan detta vara intressant för dig.

Portarna är i olika stadier av utveckling och även OS återanvänder några av förare och annan kod hårdvarukompatibilitet som används av Android, kommer det sannolikt att ta lite tid att få varje port i funktionsdugligt skick.

Användarna har blivit varnad att inte använda utvecklaren förhandsvisning som främsta OS och förhandsgranskning s release notes belysa olika frågor när man kör på Nexus-enheter.

Dessa inkluderade problem med att använda operativsystemet med vissa 3G och 4G-nät, såsom CDMA och LTE, och möjligheten att Nexus 4 skulle vägra att starta om batteriet var urladdat.

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone