Twitter vill handla din personliga information för blå bock i ny process

Twitter har meddelat att man förändrar processen för så kallade verifierade konton, så att användarna kan ansöka om en sin blå fästingar betecknar verifiering.

Tidigare hade bolaget tilldelas kontrollen till konton det bedöms av “allmänintresse”, som också bidragit till att bestämma falska konton från officiella Twitter-profiler.

“Vårt mål med denna uppdatering är att hjälpa fler människor att hitta bra, hög kvalitet konton för att följa och för upphovsmän och påverkare – oavsett var de befinner sig i världen – att enkelt ansluta med en bredare publik,” företaget sa i sitt meddelande.

För att få en fästing, måste användarna lämna över till Twitter deras mobilnummer, och på icke-företags redovisning, en födelsedag. Företaget uppger att den använder födelsedag information för reklam och anpassning ändamål.

Twitter har varnat för att när behandlingen av ansökan, kommer det att begära ytterligare information.

“Vi kan begära att du skanna och ladda upp en läsbar kopia av din ID-handling (t.ex. ett pass eller körkort) för att bekräfta din identitet”, en stödsidan stater.

Om en begäran som ska kontrolleras nekas, kan användare återanvända i 30 dagar.

webbplatsen har bett Twitter hur man avser att lagra pass och licens skannar det tar emot, men hade inte hört av tidpunkten för publicering.

Twitter har haft ett antal säkerhets skrämmer detta år. I februari, cirka 10.000 användare hade personuppgifter som exponeras via ett fel i företagets lösenord återvinningssystem. Även om företaget sade att det omedelbart fast felet på sin upptäckt, hade den potential att exponera användar e-postadresser och telefonnummer.

Förra månaden, låst företaget ner miljontals konton efter en påstådd lista över 32 miljoner Twitter lösenord som säljs av. Twitter förtroende och informationssäkerhet officer Michael Coates sade lösenordslistan var inte ett resultat av ett brott på Twitter själv, och att användarna bör göra det möjligt tvåfaktorsautentisering.

I april, Twitter redovisade en nettoförlust på $ 80 miljoner intäkter på $ 595.000.000. Resultat före räntor, skatt, avskrivningar och nedskrivningar (EBITDA) kom in på $ 180 miljoner, en ökning på 73 procent jämfört med föregående år, med genomsnittliga månatliga aktiva användare ökar 3 procent på årsbasis till 310 miljoner.

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera? nu att åtgärda kritiska säkerhetshål

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål