? Twitter rider coattails av “missade samtal”, förvärvar Indiens ZipDial

Det finns en enkel anledning till varför Twitter, för några dagar sedan, betalade någonstans mellan $ 30.000.000 och $ 40 miljoner till indiska marknadsföringsbolag ZipDial: Även Twitter har 22 miljoner anhängare i Indien, ZipDial, ett relativt okänt märke, har en häpnadsväckande 60 miljoner.

Anledningen ZipDial har varit så framgångsrik är att det hänger hela dess framgång hittills på ett verklighetsfrämmande aspekt av indiska kommunikation – det “missade samtal”.

(ZipDial), Om du någonsin har rest i Indien, du kan ha snubblat på denna nyfikna sätt att vidarebefordra meddelanden, vår egen telekom röksignal som gör det möjligt för avsändaren och mottagaren att kommunicera utan att lida några kostnader. Eftersom många i Indien inte har råd med ens den billigaste av telefon planer, mycket ofta människor helt enkelt pinga varandra genom att ringa och hänga upp efter en ring för att beteckna “Jag har kommit hem” eller “ring mig tillbaka om du kan”.

Eftersom inkommande samtal är gratis på de flesta planer, ett “missat samtal” låter mottagaren ringa upphovsman samtalet och prata med dem utan att personen på andra raden att ha tillbringat en rupier.

Detta är en så populär strategi som många – från livsmedels affärclerks till illegala cricket bookies, att utjämna banker svarar på förfrågningar om bank – kör hela företag som bygger på ryggraden i det missade samtalet. Enligt GigaOm, en undersökning visade att så många som 65 procent av Indiens 860 miljoner mobiltelefonanvändare använder denna metod jämfört med att ringa upp någon och tala en kort stund.

I Indien är cricket mer populär än religion, som är ganska populär i sig. I själva verket är cricket religion. Så utan tvekan finns det många sätt att tjäna pengar off av sporten. Ange ZipDial och “missade samtal”. Tydligen gick tjänsten från vanliga till uppseendeväckande när det började skicka folk syrsatjog via missade samtal mottagna från missbrukare av spelet (läs: Nästan alla i Indien.)

Tydligen, när Indien spelade ärkerival Pakistan, ZipDial fick en otroligt 4 miljoner samtal. I ett land där politiken tas nästan lika allvarligt som cricket, tjänstens insatser i en kampanj mot korruptionen i spetsen av en politisk eldbrand kvittas det en tsunami av samtal, 4.500.000 för att vara exakt, jämfört med endast 36 tusen Facebook gillar och 1.450 tweets.

Idag, en hel welter av varumärken, personligheter och företag använder ZipDial tjänst för att nå ut till miljontals människor att sociala medier har hittills inte kunnat. Bland dem är multinationella företag som Procter & Gamble, Coca-Cola, Pepsi, och Nestle.

Detta är en plattform vars varierad kundkrets och räckvidd kan inte hoppas på att motsvaras av en sociala medier biggie. Det är också ett bevis på att när det gäller att göra affärer i ett främmande land, särskilt de med en stor, underförsörjda befolkning, är det alltid en bra idé att leta efter lokala företag som har visat sin duglighet i en utmanande miljö med geniala och kostnadseffektiva lösningar, snarare än att uppfinna hjulet.

De säger nöden är uppfinningarnas moder. I Indien, har hon också ett annat barn som heter “möjlighet”.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Start-Ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, Start-Ups ;? Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det