Tryck Disease “fel som påverkar iPhone 6 och iPhone 6 Plus

Den fladdrande grå fältet vilket tyder på att iPhone lider av “Touch sjukdom.”

Apple har fått skulden för att inte ta itu med en designproblem med iPhone 6 och iPhone 6 Plus vilket medför att skärmen flimrar och inte svarar.

Enligt reparations specialister på iFixit, “en ton” av iPhone 6 Plus telefoner har upplevt problem, som det har kallat “beröring sjukdom.

Företaget hävdar också att ett mindre antal iPhone 6 handenheter påverkas också.

“Varje reparation tech vi talade med berättade att problemet är oerhört vanligt,” sade iFixit.

Det finns också en hel del prat om problem på Apples egen supportforum.

Problemet, hävdas det, är att två marker på logikkortet arbeta sig loss från lödning som iPhone böjer och flexar något under användning (så i vissa avseenden detta problem relaterade till Bendgate problem där iPhones bröt i användarens fickor). Inledningsvis problemet dyker upp som en intermittent svarar pekskärm, men med tiden problem blir värre tills pekskärmen är helt oanvändbart.

De två chips – det U2402 Meson och Cumulus U2401 – tros vara ansvarig för problemet.

Lyckligtvis finns det en fix.

Om du telefonen är under garanti, då den goda nyheten är att Apple kommer att sortera ut dig. Om det är ur garanti, då Apple kommer antingen sälja en ersättare logikkort, eller en ny iPhone.

Det finns specialiserade tredjeparts reparatörer som kan åtgärda problemet genom att ersätta de två berörda marker på logikkortet.

Det är svårt att säga hur utbrett problemet egentligen är. Medan jag inte har sett problemet själv, har jag kommit över rapporter om det tidigare, och en del av de tredjeparts reparatörer intervjuades av iFixit låter som om de är översvämmas av ansökningar för att åtgärda problemet.

iPhone 7 rykte Roundup: Utgivningsdatum, tekniska specifikationer och prissättning, här är hur man gör uppladdningsbara batterier sista år, framtiden för Android innebär sannolikt död Android, Här är varför hörlursuttaget kommer att vara nästan utrotad i ett decennium

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7 ? Det kommer att kosta dig

Oavsett om det är omfattande eller inte, Apple kunde göra utan att vara i centrum av en möjlig iPhones design bugg, särskilt vid en tidpunkt då iPhone försäljningen försvagas.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig