Tre Storbritannien till rättegång ad-blockerande nätverksteknik

Tre Storbritannien har meddelat att det kommer att börja testa reklam-blockerande teknologi över sitt nätverk under en 24-timmars rättegång i juni i ett försök att “revolutionera” mobila annonser.

Tre Storbritannien, vars nät täcker 98 procent av befolkningen och bär 42 procent av mobildata i Storbritannien, sade att det vill rädda sina kunder från att använda sitt eget bidrag för att ta emot data tung reklam som kanske inte ens vara relevanta för dem.

“Vi tror att nuvarande mobila reklam modell är bruten och våra kunder alltmer frustrerade av irrelevanta och påträngande annonser som använder upp sin data ersättning och kan invadera deras privatliv genom att spåra deras beteende utan deras vetskap eller samtycke,” Tre UK sa i ett uttalande .

Under opt-in prov, Tre UK sa att det skulle utnyttja sin nätverksteknik för att filtrera bort irrelevant, påträngande, eller på annat sätt “skadlig” reklam som levereras till sina kunder. Mobilnätet vill också arbeta med varumärken och förlag att komma upp med mer riktade reklam strategier.

“Detta är nästa steg i vår resa att göra mobilannonser bättre för våra kunder”, säger Tre brittiska Chief Marketing Officer Tom Malleschitz.

Den nuvarande annonsmodellen är bruten. Det omintetgör kunder, äter upp sin data ersättning, och kan äventyra deras integritet. Något måste förändras.

Vi kan bara uppnå förändring genom att arbeta med alla intressenter i reklambranschen – kunder, annonsnätverk och förlag – att skapa en ny form av reklam som är bättre för alla parter.

Tre UK sa det har nu de tre grundläggande mål för att förbättra reklam över sitt nätverk: För data avgifter som skall betalas av annonsören och inte kunden i fråga om att ta emot reklam, för kundernas säkerhet och integritet som ska skyddas och inte utnyttjas eller extraherade av annonsörer utan användarnas vetskap eller samtycke, och för kunder att inte ha deras “uppgifter erfarenhet inom mobil ned av överdrivna, inkräktande, oönskade eller irrelevanta annonser”.

Kunder som vill delta i den dagslånga rättegång kan anmäla sig på de tre brittiska hemsida.

Förra månaden, Office of Communications (Ofcom) avslöjade att för nionde kvartalet i rad, tre Storbritannien upplevde den lägsta andelen klagomål från någon mobiloperatör i Storbritannien. För januari-mars kvartal tre såg bara tre klagomål per 100.000 kunder.

“Vi är stolta över att vara den gemensamma ledare på denna viktiga åtgärd. Att hålla våra kunder nöjda är viktigt för mig och när det finns frågor, är vårt mål att ta itu med dem så snabbt och effektivt som möjligt”, säger Tre brittiska VD Dave Dyson.

“Vi kommer att fortsätta att arbeta hårt för att säkerställa att våra kunder får bästa möjliga kundupplevelsen på tre.”

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow