Tjänsten NSW tar överträdelsebetalningar mobil

New South Wales regering har uppdaterat sin service NSW smartphone app för iOS och Android att möjliggöra för användare att visa, betala och tävling överträdelse meddelanden.

Uppdateringen till appen ser en användare får en mobil varning strax efter ådrar sig en väg eller trafik bra. De kommer också att kunna se fotografier av händelsen, betala böterna, och utse rätt drivrutin från appen.

“Idag trafikböter läggs ut till människor som sedan måste hålla reda på papper, manuellt skriva in sina uppgifter och kom ihåg att betala i tid – och många glömmer” NSW finansminister, tjänster och Property Dominic Perrottet sagt.

Ingen gillar att få en bra, men ännu värre är att glömma att betala och likvidation med en förseningsavgift samt.

Däremot kommer pappers meddelanden fortsätter att läggas upp.

Den senaste Service NSW appuppdatering kommer som ett resultat av samarbetet med Office of State Revenue och bygger på befintliga funktioner, inklusive möjligheten att visa licens och fordonsregistreringsuppgifter, kontrollera svagheten poäng, och licensuppdatering adress och kontaktuppgifter med vägar och sjöfarts tjänsten (RMS).

Folket i NSW vill 21: a århundradet tjänster från en 21: a århundradet regering, och det innebär tekniskt aktiverat bekvämt att komma åt, och lättanvända tjänster – vilket är precis vad vi levererar “, säger Perrottet.” Service NSW app sätter enkel tillgång till offentliga tjänster i fickan.

På torsdag, Perrottet också lanserat den första fasen av MyServiceNSW, en central kundkonto för service NSW.

Alltför ofta online-tjänster för olika myndigheter kräver olika webbplatser och flera konton “, sade han.” Men bra service innebär att sätta kunden i centrum av upplevelsen.

Inrätta ett online-konto är valfritt, och användarna kommer att kunna lagra information i sin digitala profil som under de kommande månaderna kommer att vara öppet mellan de olika offentliga tjänster som omfattas av tjänste NSW.

Våra medborgare bör bara måste “berätta en gång”, och det är vad vi strävar efter med MyServiceNSW “, säger Perrottet.” Medborgare i dag vill ha enkla, praktiska sätt att interagera med regeringen, inklusive digitala tjänster av hög kvalitet, och det är vad vi levererar med MyServiceNSW.

Lanseringen sammanfaller med införandet av en ny betalningsplattform som Perrottet sagt kommer att eliminera överlappande betalningsinfrastruktur.

“Effektivisering infrastruktur back-end betalningar är en viktig avfallsskär reform, men det ser också till framtiden, vilket öppnar upp möjligheten att införliva betalningsmetoder som PayPal, Apple Pay, MasterPass och Visa kassan”, säger Perrottet.

Lanserades i juli 2014 service NSW förde samman ett antal olika NSW offentliga tjänster under ett kontor, inklusive RMS, födslar, dödsfall och vigslar samt stöd till småföretagandet.

I 2015/2016 års budget, var service NSW tänkt att ta emot AU $ 362.000.000 för att öka antalet digitala interaktioner mellan konsumenter och myndigheter, och att rulla ut ytterligare 27 one-stop shops i hela staten.

Från och med februari 2016 Service NSW webbplatsen visade att det fanns 95 shopfronts i hela staten.

Den budgeten också en stor del av finansieringen för finansdepartementet, Tjänster och innovation, inklusive AU $ 64.000.000 över fyra år mot en molnlösning för att konsolidera datacenter, och AU $ 10 miljoner under två år för att integrera OneGov System Platform med Service NSW .

NSW regeringen beslutade att det skulle vara att utforma sin egen digitala transaktions portal genom service NSW i juli, medan diskussioner med den federala regeringen hölls runt ansluta sig till myGov portalen.

Vid den tiden Perrottet sade flytten skulle ta upp en av den frustration människor känner när de måste ge samma information flera gånger till olika avdelningar.

I november meddelade Perrottet att staten skulle börja distribution av digitala licenser i mitten av 2016.

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

Digitala versioner av Fritidsfiske licens, kommer den ansvariga tjänsten alkohol kort och ansvarsfullt genomförande av spelande kompetens Kort vara den första, och kommer att finnas tillgänglig på en opt-in basis, med konsumenterna möjlighet att välja mellan en digital licens, en fysiska kortet, eller båda.

NSW regeringen hoppas att lägga till ytterligare fem licenser till den digitala plånboken 2017, med körkort, flaggas som den mest populära licens typ, planerad för digitalisering 2018.

Tidigare Martin Hoffman, sekreterare i NSW Department of Finance, Tjänster och innovation, sade att det är en utmaning att komma bortom glitter och glamour av digitala tjänster, i syfte att få det övergripande systemet rätt, och tillade att den statliga regeringen vill se 70 procent av sina tjänster via en digital kanal med 2019.

Det är självklart, uppenbarligen, [digital] är hur kunderna vill samverka. Framgång hittills med Service NSW inte visar att det kan göras “, sade han.” Gud byggde världens i sju dagar, men han hade inte befintliga system att hantera.

Avdelningen för resurser och energi lider cyberattack

NSW minister för innovation och bättre lagstiftning Victor Dominello aviserat en ändring av pantbanker och begagnade återförsäljare förordning i januari som kommer att kräva pantbanken personal rekord de “Wi-Fi MAC-adresser” av smartphones, surfplattor och bärbara datorer som kommer genom deras dörrar.

“I morse gick jag till min telefon och jag tittade på min Wi-Fi-adress och sedan jag bara kopierade och jag mailade den adressen till mig själv, så på det sättet i händelse av att den här telefonen är stulen, kan jag ringa polisen och säga “Titta, här är min Wi-Fi-adress, kan du kontrollera din databas i förhållande till pantbanker tvärsöver tillståndet och ta reda på om det har försökt att säljas genom ett av de pantbanker”, “, sade han.

Det är fantastiskt att se att polisen här är att vara mycket innovativa på det sätt som de tar itu med brott, i synnerhet i den digitala tidsåldern.

Denna vecka, NSW Department of Industry visade att dess uppdelning av resurser och energi (DRE) kontor i Maitland hade drabbats av en cyberattack i december förra året.

Avdelningens system IT-säkerhet upptäckt en markant ökning av vad man kallade virus och säkerhetsverksamhet försöker påverka system på Maitland kontoret.

“Attackerna identifierades genom specialiserade program vi har för att upptäcka brott på våra brandväggar” avdelningen sade.

Med tanke på de ökade nivåer av aktivitet tog vi ytterligare åtgärder för att se till att våra system var skyddade.

DRE sa att det inte tror att attackerna trängt sina system, eller att någon data var nås som följd.

“Vi behandlar alla försök säkerhetsöverträdelser med högsta prioritet och vår IT-personal tog lämpliga åtgärder för att säkerställa integriteten i våra system på tiden,” avdelningen sade.

Enligt avdelningen, har ytterligare förbättringar av systemen i fråga skett sedan händelsen i december.

NSW Opposition Adam Searle berättade ABC Världen i dag att regeringen tog för lång tid att dela nyheten om attacken.

“Jag hade hoppats att regeringen skulle ha gett en genomgång till oppositionen om denna fråga tidigare, att de skulle ha tagit initiativet när de blev medvetna om det – som tyvärr inte har hänt”, sade han.

Det har nu flera veckor sedan det inträffade, det är endast offentliggjorts i media, men att sätta det åt sidan, vill oppositionen att arbeta konstruktivt tillsammans med regeringen i denna fråga, eftersom det är så viktigt att statens hela ekonomi .

Searle sade också ABC att det skulle finnas flera parter som skulle vara intresserade av avdelningens servrar, eftersom de lagrar kommersiellt känslig information värda potentiellt miljarder dollar, och tillade att det kan finnas ett antal parter som vill söka denna information.

Uppdaterad 01:35 CET 4 februari 2016: Lade MyServiceNSW fas en lansering.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang