Tio exempel på sakernas Internet och stora uppgifter som arbetar bra tillsammans

Chris Thiemann / denna webbplats en Español

Många av de samtal som äger rum runt sakernas Internet (IoT) är ofullständiga utan ett omnämnande av big data. Anslutna enheter, sensorer och algoritmer alla arbetar på ett sätt som innebär stora mängder data.

“Den framgång eller misslyckande av sakernas Internet hänger på big data”, säger Brian Hopkins, en analytiker med Forrester Research.

Som organisationer kliva in sakernas, måste de förstå det symbiotiska förhållandet mellan det och stora uppgifter. För sakernas Internet distributioner att verkligen få ett genomslag, måste de ge någon sorts användbart verktyg eller tjänst, samtidigt samla in relevanta data.

Precis som med alla stora data play, bara samla in uppgifter är inte tillräckligt. Uppgifterna skall behandlas och analyseras för att få fram insikter och dessa insikter måste köra genomförbara åtgärder som kan förbättra verksamheten.

Här är tio exempel på sakernas Internet och stora uppgifter fungerar bra tillsammans för att ge analys och insikt.

En av de största rederierna i världen, UPS har använt sensordata och stor-data Analytics för att spara pengar, öka effektiviteten och minska miljöpåverkan. UPS använder sensorer på sina leveransfordon för att övervaka hastigheten, miles per gallon, körsträcka, antal stopp och motor hälsa.

Enligt en infographic släpptes av UPS, sensorerna fånga mer än 200 datapunkter för varje fordon i en flotta på mer än 80.000 varje dag. Dessa hjälper företaget att minska tomgångskörning, bränsleförbrukning och skadliga utsläpp.

Ett annat sätt UPS använder stora uppgifter är genom sitt projekt ORION, som står för framförande på väg Integrerad optimering och navigering. Verktyget använder hundratals miljoner adressdatapunkter, plus andra uppgifter som samlats in på leveranser, för att optimera leveransvägar för effektivitet. UPS planerar att rulla ut ORION till alla nordamerikanska vägar med 2017.

Barcelona är inte främmande för teknisk innovation. Staden är värd för Mobile World Congress teknik show varje år, men blir också ett centrum för innovation själv.

Staden erbjuder smarta parkeringsmätare som arbetar på stadsomfattande wi-fi, vilket ger invånarna i realtid uppdateringar om var att parkera och ger dem möjlighet att betala med sin telefon. Smarta busshållplatser förse passagerarna med uppdateringar i realtid via touch-screen paneler, och en stad i hela sensornätverk informerar arbetstagare och boende om temperatur, luftkvalitet, ljudnivå, och gångtrafik.

För att hantera allt detta, byggde Barcelona en stor-datasystem på Microsoft Azure för att bearbeta och analysera de otaliga datapunkter det tar emot. Med de insikter som genereras av systemet, kan staden erbjuda bättre tjänster såsom kollektivtrafik, planera för händelser som La Mercé festivalen mer effektivt och bättre förstå effekterna av turismen.

Bekämpa Frankenbeast: Hur man stoppa säkerhets rädsla saktar sakernas Internet, hur IoT är föränderlig företagssäkerhet, det är dags för en tudelad business intelligence strategi (); Sakernas Internet: Regeringar börjar ta en närmare titt

1. UPS

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk

Virgin Atlantic har anammat sakernas med en massa ansluten Boeing 787 flygplan och anslutna lastanordningar. Varje plan har flera internetanslutna delar genererar en stor mängd data.

Enligt Virgin Atlantic IT-chef David Bulman, talar till Computerworld UK, kan varje ansluten flygning producera mer än en halv terabyte data. Även om den exakta stora dataprogram inte fullt ut kan uppgifterna användas för att förutsäga underhållsbehov eller för att förbättra flygning och bränsleeffektivitet.

Big data och sakernas gör vågor i stora jordbruk, och en av de ledande inom detta område är utrustningstillverkaren John Deere. John Deere Field Connect övervakar fuktnivåer och skickar data över en trådlös anslutning för jordbrukare att se. Enligt webbplatsen, miljösensorer mäter också “luft och jord temperatur, vindhastighet, luftfuktighet, solinstrålning, regn och löv väta.”

Uppgifterna kommer att hjälpa jordbrukarna att upptäcka när grödorna nå optimala fuktnivåer. Beväpnad med denna information, kan jordbrukarna göra snabba bevattnings beslut. Trenddata kan också visa hur mycket förändringen i säsonger påverkar fukt lagring.

2. Barcelona, ​​Spanien

TempuTech är en annan sakernas internet och stora datasystem som påverkar jordbruksindustrin. Företaget erbjuder anslutna system som övervakar optimal sädesmagasin och potentiella risker i system såsom silor.

Faror såsom brutna bälten eller lager kan övervakas. Gain ledningssystem visar fukt och temperatur i spannmåls fack, så att luftning och fläktinställningar för att vara manuellt ändras för att kompensera. Dessa data skickas även till jordbruks operatörer, som kan använda den för att förutsäga fukt och temperaturförändringar som baseras på förändringar i vädret.

Känd för $ 1 miljarder investeringar som krävdes för att få luft under vingarna, är Disney World egenutvecklade MagicBand ett bra exempel på sakernas internet och stora uppgifter att arbeta tillsammans. Den MagicBand är en bärbar, sensor laden, armband som turister använder för att göra allt från incheckning till sitt hotellrum, köpa sin lunch, gå igenom vändkorsen vid nöjesparker, och reservera en plats för särskilda attraktioner.

Bärare använder bandet “checka in” på vissa tjänster genom att trycka den mot en mottagare, och det spårar deras rörelse via RFID, så Disney samlar in data om besökare rörelse i hela parken. Utnyttja dessa data, kan Disney emot fler gäster, korrekt personal karuseller och attraktioner, och bättre reglera lager vid högt trafikerade butiker och restauranger.

Smycken butikskedja Alex och Ani har rullat ut bluetooth sensorer till sina butiker som kan spåra trafik siffror i sina butiker och driva specialiserad eller mer anpassad, erbjuder sig att användarnas telefoner när de kommer in i butiken.

Företaget har också samarbetat med fyr teknikföretag Swirl att slutföra utbyggnaden. Tekniken spårar kundernas rörelser i butiken, som liknar en värmekarta, så företaget kommer att kunna bättre organisera och visa sina produkter för att öka försäljningen.

Clermont-Ferrand Universitetssjukhuset i Frankrike har implementerat ett sakernas internet och stora uppgifter initiativ genom att samarbeta med Microsoft och Capsule Technologie. Sjukhuset byggdes ett egenutvecklat system för att samla in och organisera data som är säker och kompatibel och använder anslutna medicintekniska produkter för att överföra mer data till systemet.

3. Virgin Atlantic

4. John Deere

5. TempuTech

Efter sjuksköterskorna autentiseras på en mobil app, kan de skicka patientuppgifter direkt från sina medicinsk utrustning och verktyg. Sjukhuset har en fylligare, mer robust datamängd och sjukvårdspersonal kan samla in mer data på kortare tid, vilket gör deras jobb lättare.

IoT och stora uppgifter har också haft en stor inverkan på tillverkning och livsmedelsproduktion. Livsmedelsföretag Kings Hawaiian samarbetar med Rockwell Automation att genomföra anslutna maskiner i sina bröd produktionsanläggningar som tillåts de anställda att övervaka fabriksprestanda. De insamlade uppgifterna får företaget att minska risken driftstopp av maskiner och lägre underhållskostnader.

Med huvudkontor i den kanadensiska provinsen British Columbia, är BC Hydro ett elbolag som ger ström till nästan 2 miljoner kanadensiska invånare. År 2011 började företaget att uppgradera sina elmätare till smarta mätare.

6. Disney World MagicBand

Användare kan nu spåra deras energianvändning per timme och se trender i sina egna dataanvändning. Elstölder har minskat kraftigt och automatisk avbrott detektering varnar företaget när strömmen är i ett visst område. Utnyttja de insamlade uppgifterna kan BC Hydro ge förbättrad service till en lägre kostnad.

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

7. Alex och Ani

8. Clermont-Ferrand Universitetssjukhuset

9. Kings Hawaiian

10. BC Hydro

se även