Telstra strömavbrott omdöme: Öka kapacitet, trafikskyddet i hela nätverket

Nyligen kämpande telekomoperatör Telstra har lämnat en uppdatering av nätverk engineering översyn i sina tre nationella avbrott i år, med planer på att öka kapaciteten i sina signaleringskanaler, ger extra skydd trafikledning, förbättra kapaciteten för hemmaregistret, och lyfta fram ” medvetenhet plan “.

Enligt Chief Operating Officer Kate McKenzie är Telstra söker råd av både interna och externa tekniska experter, bland annat från Cisco, Ericsson och Juniper.

“Vår första granskning har bekräftat den senaste tidens incidenter inte relaterade, även om två av störningarna berodde på förseningar i handläggningen av registreringen av mobila enheter … vi är helt engagerade i att gå till botten av dessa händelser, och tar alla nödvändiga åtgärder för att minimera risken för att det händer igen, “McKenzie sade vid toppmötet i CommsDay i Sydney på måndag morgon.

Vi är väl i en grundlig genomgång av nätverket. Jag leder denna översyn, och det handlar om våra egna specialistteam samt externa experter från hela världen. Vi har redan gått på kort och medellång sikt för att förbättra motståndskraften och robusthet i mobilnätet.

Förändringar har genomförts för att öka kapaciteten och vägdiversitet kritiska signaleringskanaler, och en tillfällig layout trafikledning skydd av har lagts för att minimera effekterna av händelser som de vi såg den 9 februari och den 17 mars.

Inom några dagar, räknar vi med att öka kapaciteten i en viktig plattform – hemmaregistret – som hanterar kundernas abonnemangsdata. I samband med våra globala partners Ericsson, Cisco och Juniper har vi samlat ett team av interna och externa tekniska experter för att göra en end-to-end-granskning av vårt nätverk.

Medan detta arbete pågår, har Telstra Operations en ökad medvetenhet plan, inklusive verkställande nivå översyn av alla planerade förändringar för våra mobila och kärn IP-nät. Vårt nätverk är elastisk, och vi är fast beslutna att få den bästa råd från hela världen för att bidra till att det förblir så.

McKenzie tillade att nätverket “är nu stabil och fungerar som det ska”.

Telstra kunder har utsatts för tre avbrott under de senaste sex veckorna: Den första den 22 februari, vilket påverkade kontantkort och betalas i efterhand mobila tjänster, den andra den 17 mars, vilket innebar en timmes långa nationella mobildata och röst avbrott, och senast den 22 mars, vilket var en mindre röstavbrott.

Den första avbrottet tog ner röst och data över mobil i flera timmar, och orsakades av “pinsamt mänskliga faktorn”. Det resulterade i telekom Gifting alla kunder med gratis obegränsad data den 14 februari för att ge kompensation.

“Absolut ursäkt tvärs över vår kundbas, är detta ett pinsamt mänskliga faktorn”, COO berättade journalister i februari.

Det är inte OK, vi gillar inte orsakar denna nivå av olägenhet för våra kunder, och vi arbetar mycket snabbt just nu hur vi kan ge några fri data till våra kunder för att kompensera för de olägenheter som har orsakats dem i dag.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Den mänskliga fel uppstod när det korrekta förfarandet inte följdes efter en av telco s 10 mobila noder togs ner.

“Revisionen orsakades när en av våra stora mobila noder gick ned”, en Telstra talesman sade.

Nätverket är konfigurerat att hantera detta, men i det här fallet, hade vi problem att överföra kunder till andra noder, som orsakade överbelastning på nätet för vissa kunder.

Tjänster har nu återställts, med den stora majoriteten av våra kunder nu tillbaka på nätet. Vi tackar kunder för deras tålamod och ber om ursäkt för de olägenheter.

McKenzie lagt närmare: “Vi har 10 av dessa noder hela företaget … i grund och botten, de är en del av utrustningen som … drivs i pooler, så som gör det möjligt för oss att kunna hantera trafik och anslutningar för både röst och data runt hela landet över de sammanslagna miljöer.

Så normalt, kan vi ta ner tre eller fyra av dessa noder och fungerar på dem, korrigera dem, och det skulle ha någon inverkan, men den här gången det korrekta förfarandet var tyvärr inte följts, och flödes på konsekvenserna kan du se.

Den andra Revisionen också upplevt i hela landet, med smartphones fastnat på “SOS bara” eller “ingen service”, inte att ansluta till antingen data- eller rösttjänster. Telstra därför började en “större” engineering översyn och erbjöd en annan fri data dag den 3 april.

“Våra tidiga iakttagelser visar vi hade ett problem som utlöste ett stort antal kunder som ska kopplas bort från nätet, och de var alla automatiskt återansluta samtidigt, orsakade denna trängsel”, säger Telstra vd Andrew Penn.

Även om detta inte är kopplad till ett nätverksfel förra månaden, trafikstockningar som orsakas av människor återansluta till nätverket var likartad.

Efter den sista händelsen började vi en omfattande process och teknik översyn av nätverket, vilket inkluderar globala nätverksexperter, för att förstå hur det inträffade. Vi kommer att lägga till lärdomar från denna incident till denna översyn.

Den tredje strömavbrott, vilket telco upprepade gånger betonat påverkas färre än 3 procent av sina kunder, berodde på ett problem med en mediagateway i Victoria som misslyckades att koppla samtal.

“Störningarna … orsakades av ett kort fel i en mediagateway i Victoria, vilket innebar vissa samtal kan för tillfället inte komma igenom. Medianätportsstyrenheten tillåter samtal att ansluta”, en Telstra talesman berättade webbplats på tiden.

Medan små, vi uppskattar dess effekt avbrottet hade på de drabbade kunderna, och vi ber om ursäkt till dem.

Talesmannen tillade att Telstra hade recommitted sin “stora” nätverk översyn.

“Även om vi har den ledande nätverk i Australien, som någon av våra globala konkurrenter kommer det alltid att finnas frågor som uppstår i en så stor och komplicerad teknik miljö”, den talesman sade.

Vi är fast beslutna att fördubbla våra ansträngningar på motståndskraft i nätverket, och en del av det genomför en större översyn i förhållande till avbrott från förra veckan och februari.

Medan vissa användare klagade över Twitter om hastigheten på nätet under fri data dagen på söndag, McKenzie sade att det var en framgång, slå 1,841 terabyte data som överförs februari fria uppgifter dag med 46 procent, med 2,686 terabyte data.

“Igår nådde vi trafiknivån topp nätverk av det tidigare data dag 08:00. Vid 16:00 hade vi redan överträffat rekord i februari. I slutet av söndag, hade våra kunder hämtat 2,686 terabyte data, vilket är tre gånger mängden data som överförs på en vanlig vardag, “McKenzie sade vid CommsDay.

Vi var mycket nöjda med det sätt på vilket nätverk som utförs med tanke på denna tsunami av data. För att garantera rättvisa för alla kunder som ansluter till nätverket, trafikbalanseringsmekanismer inställd och optimerad mobilnätet under dagen. Liksom alla av våra globala konkurrenter, kommer det alltid att finnas frågor som uppstår i en så stor och komplex miljö.

Vi förstår att det finns en ökad grad av intresse i förhållande till våra nätelement för tillfället. Sociala medier är en mycket omedelbar om inte ibland överentusiastiska indikator på nätverkets prestanda. Men du behöver bara titta på resultaten av våra fri data dagar för att se vad vårt nätverk är kapabel till.

Samtidigt Vodafone Australien förra månaden försökte dra nytta av Telstras avbrott genom spruiking sitt eget nät och erbjudanden.

“Vi vet hur viktigt det är att hålla kontakten, så om du har problem med nätverket, inbjuder vi dig att komma över till Vodafone”, sade Vodafone chef för försäljning Ben McIntosh.

Vi vet “fri data” dagar är i ropet just nu, vilket är anledningen till Vodafone erbjuder två månader obegränsad data för att i efterhand telefonikunder när de går eller uppgradera.

Kogan Mobile, som nylanserade på Vodafones nät efter att ha upplevt nätverksproblem på Telstra nätverket efter ISPOne blockerad Kogan kunder från att använda data, belånade också Telstra avbrott att erbjuda 70 procent av erbjudanden.

Telstra också upplevt ett avbrott i sin Australien och Singapore undervattenskabel i oktober förra året.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga