Telstra investerar i Nginx webbserver

Telstras riskkapital Telstra Ventures har investerat en hemlig summa i USA webbserver leverantör Nginx, öka bolagets förmåga att expandera i hela APAC-regionen.

Enligt Mark Sherman, VD för Telstra Ventures, Telstra betraktade investeringen som en möjlighet att utöka sitt tillhandahållande av ansökan leverans och implementeringstjänster.

“När man tittar under huven på många av de mest populära webbplatser runt om i världen i dag, du hittar Nginx teknik. Fortsätter Detta företag att växa sin andel av webbservern marknaden och har övertygande värdehöjande förslag för att sälja”, säger Sherman.

Nginx ger en populär applikation leveransplattform, som är känd för sina lastbalansering kapacitet, hög prestanda, säkerhet och skala, och används på mer än 140 miljoner webbplatser världen över. De levererar konsekvent förbättrade funktioner och prestanda för videotunga platser och platser upplever höga trafikvolymer.

“Vi ser fram emot ett nära samarbete med Nginx att förbättra vår kundupplevelse och hjälpa våra användare omfamna fler program definierade programtjänster.”

I gengäld Nginx sa att det använder investeringen som en möjlighet att föra sin applikationsutveckling, distribution och underhållsverktyg till fler företag – särskilt media, underhållning och e-handel webbplatser – över Asien-Stillahavsområdet.

“Vi ser Telstra som en viktig partner i att utvidga vår marknad räckvidd till nya marknader,” säger Nginx VD Gus Robertson.

“Telstra har en omfattande kund fotavtryck, både i Australien och i Asien-Stillahavsområdet. Vi ser fram emot att arbeta med dem för att få våra tekniklösningar till företag i hela regionen.”

Telstra har investerat mer i amerikanska företag av sent, i januari det på samma sätt investerat i Palo Alto, Kalifornien-baserade applikations tjänsteföretaget Instart Logic. Mer än 500 webbplatser gör för närvarande använda Instart Logic ansökan leveransservice, med användare i USA, Kanada och Storbritannien.

Telstra investerade också $ 270.000.000 i Silicon Valley-baserade video-streaming och analysföretaget Ooyala, ta kontrollen över bolaget i processen i augusti 2014. Detta följdes i september av Telstra bidrar till en $ 50.000.000 Serie D finansieringsomgången för e-handel plattform Bigcommerce och ansluter sig till en rad andra finansiärer i en finansieringsomgången för DocuSign, en elektronisk signaturer företag.

I APAC-regionen, å andra sidan, Telstra förra veckan drog AU $ 2,1 miljarder i investeringar från Kina när det ingått avtal om att sälja 47,7 procent av totala antalet aktier i kinesiska företag på nätet centererings till ett pris av $ 29,55 per aktie.

Telstra säljs också av Paexpert s singaporianska och Thai ISP tillgångar för AU $ 4,4 miljoner till en singaporianska moln och datacenter företag i november, liksom stöd av ett $ 1 miljarder trådlös joint venture i Filippinerna med filippinska jätte San Miguel Corporation förra månaden.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Telstra vd Andrew Penn sade att Telco kommer dock att fortsätta kollat ​​möjligheter för asiatiska expansionen.

“Vi fortsätter att driva tillväxtmöjligheter i Asien, i linje med vår strategi”, säger Penn.

Efter vår April 2015 förvärv av Pa, är Telstra nu en av de största anslutningsleverantörer i Asien.

“Våra investeringsbeslut kommer att styras av vårt ramverk kapitalhantering. Investeringarna förbli en viktig del av vår framtid att säkerställa en hållbar tillväxt i resultat och avkastning till aktieägarna över tiden.”

Telstra förvärvade Pathis hemsida för $ 697.000.000 i december 2014.

I januari förvärvade Telstra Kloud, som ger professionella och hanterade molntjänster till företag i mer än 80 företag och statliga kunder över hela Asien-Stillahavsområdet, och investerat i kinesiska molntjänster företag Qiniu.

Telstra Ventures gjorde också en multimiljon dollar investering i taiwanesiska video stora data och analyser företag Gorilla Technology Group mars 2015, säger företaget kunde ge fördelaktiga video analytiska mjukvarulösningar för regeringen, säkerhet, broadcast och detaljhandel.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga