Telstra att vara värd för VMware offentliga moln plattform

Virtualisering och molninfrastruktur leverantör VMware planerar att lansera sin vCloud Air offentliga moln plattform i Australien i början av nästa år, med Telstra set att vara värd för plattformen inom sitt australiska datacenter fotavtryck som en del av ett försök att bygga upp sin molntjänsteutbud.

VCloud Air, som tidigare kom under vCloud hybridtjänst banner, är en offentlig moln plattform byggd på grunden för VMware vSphere servervirtualisering plattform, och är utformad för att vara kompatibel med företag “på lokala datacenter för hybridmoln funktionalitet.

Enligt VMware stöder plattformen för närvarande över 50.000 applikationer och mer än 90 operativsystem, och är kompatibel med de Hybrid Cloud Powered tjänster som tillhandahålls av VMware vCloud Air nätverk av tjänsteleverantörer, som omfattar som är verksamma mer än 20 datacenter i Australien.

Telstras datacenter blir den första i Australien att spela värd för vCloud Air-plattformen, som kommer vara helt förvaltas och drivs av VMware.

Telstra sade att flytten skulle möjliggöra sina nya och befintliga VMware kunder att utöka eller flytta, deras den lokala IT-infrastruktur till allmänheten moln.

Båda företagen hoppas att den nya australiska serviceställe kommer att ge kunderna en VMware drivs hybrid moln alternativ som behandlar lokala efterlevnaden, uppgifter suveränitet och skydd oro genom att hålla företagens uppgifter i Australien.

Tillkännagivandet kommer som VMware drar igång sin 10: e årliga australiska partner händelse vForum i Sydney den 4 november och 5, med årets evenemang skryter över 7000 registreringar.

Telstra Global Enterprise och tjänster verkställande direktör Erez Yarkoni sade att partnerskapet skulle bidra till att bredda Telco molntjänsteutbud, i vilken den har ansluten över, AU $ 800.000.000, för att utvecklas.

Som en del av vår övergripande moln strategi är Telstra åtagit sig att utöka vår kapacitet genom att arbeta med världsledande inom molntjänster “, säger Yarkoni.” Partnerskap med VMware är ett annat exempel på oss att leverera på detta åtagande, vilket ger våra kunder med större flexibilitet och valfrihet när det gäller att välja och utnyttja sina molntjänster.

“Vi har sett stark efterfrågan i Australien offentliga molntjänster. Men vi ser också ett ökat intresse från kunder att identifiera olika molnstrategier som motsvarar deras individuella behov. Vi tillhandahåller våra kunder med lösningar som gjorde det möjligt multi-molnmiljöer, så de kan optimera prestanda, kostnad och flexibilitet över flera applikationer och arbetsbelastning “, sade han.

Telstras Melbourne datacenter i Clayton, där bolaget har investerat, AU $ 100 miljoner dollar, kommer att vara den första plats att vara värd för nya plattformen.

VMware molntjänster Business Unit vice president och general manager Bill fäder sade att införandet av vCloud Air till Australien, tillsammans med landets 2200 vCloud nätverkspartner, följer ett positivt svar på plattformen i andra regioner i världen.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Vi är mycket glada att kunna addera Australien till den växande listan över länder med lokal vCloud Air tillgång och stöd “, sade fäder.” Många av våra partners på andra marknader har upplevt tillväxt som ett resultat av tillgång till vCloud Air, medan våra kunder har välkomnat mångsidigheten hos en hybrid molnplattform som integreras sömlöst med befintliga på lokala system.

“Vi förväntar oss samma svar i Australien som en kritisk mogen marknad och ledartyp för företagets IT i Asien-Stillahavsregionen, där vi ser fortsatt stark lokalt intresse i en mer kontinuerlig strategi för hybridmoln”, sade han.

Tjänsten väntas bli tillgängliga i Australien under första halvan av 2015.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet