Telstra att använda centereringsaktieförsäljning för AU $ 1.5b kapitalhanteringsprogram

Telstra har aviserat en kapitalhanteringsprogram på 1,5 miljarder runt AU $ för den andra halvan av kalendern 2016, med telekomleverantören planerar att använda AU $ 2,1 miljarder försäljning av sina aktier i kinesiska företag på nätet centererings att finansiera programmet.

Den slutgiltiga penningbelopp, tidpunkt för leverans, och arten av återföring av kapital till aktieägarna är ännu inte fastställts av bolaget, och är villkorad av myndighetsgodkännanden, sade telco under sin kapitalmarknadsdag 2016 presentation.

“Jag är glad över att vi har möjlighet att bekräfta en sådan betydande program kapitalhantering som ett resultat av aktiv förvaltning av vår placeringsportfölj. Med tanke på våra senaste tillkännagivandet av försäljningen av centererings aktier, trodde vi att det var viktigt att förse marknaden med ytterligare information om hur vi tänker använda dessa medel “, säger Telstra vd Andrew Penn.

Medan specifika detaljer om vilken typ av kapitalhantering programmet ännu inte bekräftats, skapar den här typen av aktieägarvärde är i enlighet med vår ram kapitalhantering. Viktigt, vi upprätthåller också tillräcklig kapacitet för att investera i våra tillväxtplaner för framtiden.

Telstra sa att det skulle tillkännage mer information under sitt helårsresultat presentation den 11 augusti.

Telco visade också att de långsiktiga effekterna av National Broadband Network (NBN) skulle resultera i en årlig negativa effekterna av AU $ 2 miljarder AU $ 3 miljarder Telstras resultat före räntor, skatt, avskrivningar och amorteringar (EBITDA).

“NBN har engångs och återkommande effekter. Engångs effekter endast delvis kompensera oss för de långsiktiga återkommande påverkan på vår verksamhet”, säger finanschef Warwick Bray på Kapitalmarknadsdagen.

När NBN är helt migreras de negativa effekterna på vår EBITDA, som vi syftar till att kompensera, är AU $ 2 miljarder AU $ 3 miljarder år.

Telstra identifierat dessa effekter som härrör från engångskostnader för NBN anslutningar och övergångar, och återkommande kostnader inklusive NBN åtkomstkostnader som inkluderar anslutning virtuell krets (CVC) och tillgång virtuell krets (AVC) avgifter, liksom förlusten av grossistintäkter .

“Detta är betydande, och kommer att resultera i en minskning i våra fasta marginaler”, säger Bray.

Dessa åtkomst kostnader kommer att delvis kompenseras av en minskning av våra befintliga nätverkskostnader och andra kostnader som undvikits, inklusive lägre investerings-.

En annan återkommande följd av NBN är förlusten av grossist intäkter inklusive PSTN, ADSL, och tillträde till accessnätet.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

CVC kostnad – som reserverar en konsument bandbredd ur sammankopplings (POI) och nu har en dimension baserad prissättning som uppmuntrar större användning av data – står för “den i särklass största elementet” av den beräknade negativa effekterna av NBN på Telstras nedersta raden, säger Bray.

AU $ 2 miljarder AU $ 3 miljarder EBITDA påverkan kommer att delvis kompenseras av de kommersiella arbeten avtal med NBN, särskilt AU $ 1,6 miljarder uppdraget att utforma och hantera byggandet av fiberkoaxial (HFC) nätverk hybrid, med uppdraget att köra tills nätverket slutför byggandet i 2020.

Telstra sa sin egen nettoskulden ökade med AU $ 1 miljard euro för året, nu sitter på AU $ 14,1 miljarder kronor.

Telco har tippat sitt 4G-nät för att nå 98 procent av den australiensiska befolkningen per den 30 juni i år, och 99 procent senast den 30 juni 2017 medan dess Telstra Air kunder nu nummer 650.000, med mer än 300.000 Wi-Fi-hotspots i hela land.

När det gäller dess expansion i Asien, säger Bray Telstras Pathis webbplats förvärv, som man köpte för $ 700 miljoner december 2014 “har gjort det möjligt för oss att dyka upp som en ledare i den internationella anslutning”.

Sedan förvärvet Pa har Telstra gjort grossist erbjudanden i Kina och i hela Asien, har blivit “ledande internationell anslutning leverantör i Sydostasien”, i synnerhet när det gäller hög kapacitet, låg latens nätverk, och dess kombinerade nätet utgör nu 30 procent av alla inom Asien tände ubåt kapacitet.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga