Telehealth inte behöver fiber, finns redan teknik: Experter

En av de viktigaste principerna för tro i varför Australien behöver sätta in en fullständig fiber-to-the-lokaler (FTTP) National Broadband Network (NBN) över hela landet är telehälsa. Men i en panel session som skulle ge FTTP förespråkare mardrömmar, har en kvartett av hälsoexperter identifierat problem med att öka användningen av telehälsa som kulturella och drift, inte är bunden av hastigheten hos en dataanslutning.

I sitt tal vid konferensen Connect i Melbourne på torsdag, en panel bestående av professor Branko Celler, chefsforskare vid CSIRO, Lyn Davies, vd för Tunstall Healthcare, Stephen Leeder, professor i folkhälsa och samhällsmedicin, University of Sydney och Dr Elaine Saunders, vd, Blamey Saunders överens om att telehälsa kan börja spara regeringar pengar idag, om bara viljan fanns att genomföra den.

“Telehealth är en lösning, är tekniken här patienterna har aldrig varit problemet … men vi har några ganska överväldigande organisatoriska, arbetsplatskultur frågor som är verkligen svårt att övervinna – plus avsaknaden av en lämplig finansiering modell för att skala upp nationellt telehälsa, “sade Celler.

Panelen var överens om att telehälsa, om de genomförs på rätt sätt, är inte en teknisk fråga, men en som förändrar hela leveransmetod sjukvården.

När du tittar på teknik mest effektivt för att lösa hälsoproblem vi har, det betyder inte nödvändigtvis att göra saker det gamla sättet, men med en internet-anslutning “, sade Saunders.” Det betyder att du har fått utrymme att göra saker helt, helt annorlunda. Det innebär att vi behöver våra ledare i regeringen att vara öppen för förslag om lösningar, inte om specifika produkter.

“Jag tror att den verkliga barriären [till utbredd telehälsa antagandet] tänker om saker i det gamla sättet”, sade hon.

Utan lämpliga incitament och allmänläkare engagemang, sade Davies att alla telehälsa program är dömd, och det är inte ett universalmedel för frågor inom hälso- och sjukvårdssektorn.

“[Telehealth] är inte det enda svaret, och alla vet att vi inte kan upprätthålla Medicare-systemet genom att bara lägga mer på det”, sade hon.

Vi måste inse de kostnadsbesparingar, först i vissa avseenden, så det är hönan och ägget … innan telehälsa har några vanliga kapacitet.

Professor Leeder sade att det är viktigt för Australien att inse att många aspekter av telehälsa är görs på andra ställen runt om i världen.

“Min bedömning är att vi är 20 år bakom”, sade han.

Problemen med anslutning av patienter till sin yrkeskarriär, oavsett om de är 100 meter väg eller 1000 kilometer bort, har behandlats.

Du behöver inte en massa av ny teknik för att göra det, det är det, det fungerar … det är en fråga om att genomföra den.

Leeder sade framgångsrika företag spendera så mycket på förändringsarbete som de gör på IT-hårdvara och mjukvara, och det var vad som ändrats sinne varje intressent inom vårdsektorn.

Det måste ske på ett förnuftigt sätt, noggrant, noggrant och professionellt – annars är IT-enheten inte värt besväret.

För platser där det behövs omedelbart hälsa leverans, Leeder listade tre områden där det kan hjälpa: Medicinsk forskning, använder stora uppgifter för att förutsäga hälsofrågor, snarare än att förklara vad som redan skett, och använda den i den kliniska vården av patienter.

“Vi har behärskar konsten att ge hälso- och sjukvård med hjälp av bitar av papper och telefoner och ignorera det – det är otroligt”, sade han.

Allt vi behöver är pengar för att göra det. Mitt förslag är detta land överväger nästa stora IT spendera motsvarande vad vi stoppar i NBN, på hälsa IT.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata