Telco kan åberopa Indien Singapore fördrag bland 2G nedfall

Norska telekom Telenor har utfärdat ett meddelande till den indiska Huakai söker skadestånd för annullering av sina 2G-licenser, och kan åberopa det övergripande avtalet om ekonomiskt samarbete (CECA) mellan Indien och Singapore i ett försök att skydda sina investeringar.

Glenn Mandelid, kommunikationsdirektör på Telenor berättade webbplatsen Asien som företaget skulle “begära ersättning för alla investeringar, garantier och skadestånd” om den indiska regeringen inte lösa frågor som rör licensen avbokning inom de närmaste sex månaderna.

“Även om vi inte har sagt något belopp, vi har för avsikt att begära ersättning för alla investeringar, garantier och skador. Vi hoppas att det förblir regeringens avsikt att skydda och främja bona fide utländska investeringar i landet.”

Telenor klargjorde också att det krävdes att anslå en period på sex månader för att frågan skulle lösas efter sitt meddelande, innan det kunde fortsätta med åtgärder som per fördraget. Det norska företaget hade gjort sin investering i Indien genom sitt Singapore-registrerade enhet.

Under det bilaterala investeringsskyddsavtalet (BIT) kan Telenor söka internationellt skilje genom FN: s kommission för internationell handelsrätt eller Världsbanken anslutna Internationella centret för Settle Investment tvist.

Telenors handlingar följer ett liknande drag av ryska Sistema, konstaterade nyhetsBloomBerg, som rapporterade att Sistema hotade att använda Rysslands bilaterala skydd med Indien för att rädda verksamheten.

Båda företagen var bland dem som drabbats av den indiska regeringens beslut förra månaden att återkalla alla 122 2G-licenser som utfärdats sedan 2008 bland anklagelser om bedrägeri över sin tilldelning.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer