Tata Communications narrows förlust i Q1 till $ 25M

Bättre lönsamhet på några av de enheter på Indiens Tata Communications har hjälpt till att begränsa sina förluster i första kvartalet som slutade juni till 1,4 miljarder rupier (US $ 25 miljoner), från en förlust på 2,1 miljarder rupier (US $ 37,9 miljoner) från ett år sedan . i sina resultat tillkännagavs torsdag, rapporterade kommunikationsjätten en 26 procent ökning av försäljningen på 41,1 miljarder rupier (US $ 740 miljoner).

Företaget betonade att dess röstsegmentet behöll sin tillväxttakten och förbättrad lönsamhet, med en omsättning upp 39 procent på årsbasis med bättre marginaler på 350 punkter. Den tillade att den globala intäkter datatjänster fortsatte också att få dragkraft, stiger 26 procent på årsbasis,. Dess nystartat företag, som till stor del kartor till Neotel, postade också en ökning av intäkterna med 21 procent till 4,6 miljarder rupier, minska sina förluster till 1,15 miljarder rupier (US $ 20.700.000) från 1,9 miljarder rupier (US $ 34,2 miljoner) från föregående år.

“Neotel förbättrade lönsamheten är en stark reflektion på tillväxt och operationell effektivitet initiativ som vi har investerat i under det senaste året”, säger Vinod Kumar, VD och koncernchef för Tata Communications.

Han tillade att bolaget har infört förbättringar av tjänsten och nyare plattformar för att göra affärer mer effektivt och har “ett ökat fokus på strategiska vertikaler såsom finansiella lösningar, affärs video och datacenter”.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott