Tasmanien drabbats av NBN dörr till dörr bluff

Förorter Tasmanien som inte var en del av de två första stegen i National Broadband Network (NBN) utrullning kan vara mottagliga för en dörr till dörr bluff, enligt konsumentgrupp Digital Tasmanien.

Gruppen har hört att en säljare klädd i en jacka som bär logotypen för en Telco går från dörr till dörr i Hobart berättar kunder att de bara kan få på NBN med just telco. Den påstådda säljare gjorde också fel om bredbandshastigheter, och var obekanta med det lokala området, enligt Digital Tasmanien.

Även delar av South Hobart ingår i etapp två av NBN utbyggnaden, Digital Tasmanien talesman Andrew Connor sade att säljaren hade besökt platser som bara skulle ingå i etapp tre av utrullningen. NBN Co har ännu inte meddela när byggandet inleds för etapp 3 platser och Connor sade att bluff inte skulle förändra människors sätt att visa NBN i Tasmanien.

Konsumenterna bör inte shun NBN på grund av denna incident, eftersom det alltid finns skrupelfria människor som utnyttjar stora program, särskilt när medvetenheten är låg “, Connor sade i ett uttalande.” Meddelanden om avtal mellan NBN bolaget och framstående telekommunikationsföretag har nyligen ägt rum, men faktum är att NBN tjänster kommer att finnas tillgängliga från många tjänsteleverantörer, inte bara deras nuvarande leverantör.

Connor meddelade att om Hobart invånare får ett erbjudande från en sådan säljare, bör de få erbjudandet skriftligen inte betala kontant eller med en kort direkt och kontrollera med konsumentfrågor.

Kommunikationsminister Stephen Conroy sade invånare vet i förväg när NBN kommer till deras område.

“NBN Co Limited, bolaget som rullar ut NBN, kommer att råda samhällen i förväg om någon konstruktion vad tidsramen är för leverans av NBN tjänster. Invånare och företag kommer då att ha möjlighet att överväga en rad tjänsteleverantörer av tjänster och deras olika erbjudanden “, säger Conroy.

Ministern rådde invånarna att jämföra erbjudanden mellan tjänsteleverantörer detaljhandeln erbjuder kommersiella tjänster i Tasmanien och att hålla sina möjligheter öppna. NBN Co kommer också att ha en informationskampanj för att råda invånare om konstruktion och utrullningen av NBN, sade han.

“Kampanjen kommer att ge information om tidpunkten för tillhandahållandet av nya tjänster, vilken typ av tjänster och de åtgärder som konsumenterna kommer att behöva ta för att få tjänster över NBN”, säger Conroy.

NBN Co berättade webbplatsen Australien att det hade gjorts medvetna om rapporten och höll med Digital Tasmanien råd om hur man bäst för att rapportera det.

Australian Tele Users Group hade redan uttryckt oro förra året att NBN skulle kunna bli en källa till bedrägerier för tvivelaktiga installatörer som vill sälja nya hus ledningar till outbildade användare. Det hade varit flera rapporter som cirkulerar vid den tidpunkt som användare bara skulle få nytta av NBN om de skalade ut för en dyr ledningsdragning jobb.

Uppdaterad 02:34 den 15 juli 2011: lagt kommentar från Conroy.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata