Taobao tillför lokal karttjänst

Taobao har förlängt lokala kartan sökfunktioner sina mobilappar och livsstil portal.

Kartläggningen service av Alibaba ägda detaljhandel på nätet webbplats är tillgänglig för användare av Taobao lokala livet mobilapp, Taobao Travel och prisjämförelser app Etao Guangjie, enligt Tencent teknik nyhetssajt rapporterade på onsdag. Tjänsten är också tillgänglig på en webbplats på map.taobao.com.

En Alibaba talesman klar till webbplatsen Asien som bolaget inte lanserar en separat karttjänst. “The Taobao Lifestyle plattformen är helt enkelt att använda kartor som tillhandahålls av AliCloud karttjänsten, som redan fanns tillgänglig via Aliyun OS när det lanserades förra året, för att visa placeringen av offline butiker och tjänster”, sade hon.

Talesmannen förklarade Bendi.taobao.com (översatt som lokal Taobao) är en plattform som listar lokala tjänster och butikslägen för användare, eftersom vissa handlare noterade på Taobao och dess dagliga deal webbplats Juhuasuan har även tegel och murbruk butiker.

Mapp sökfunktioner kommer att tillåta användare att visa butikslägen för dessa köpmän, tillade hon.

Kartan visar information om lokala företag, rabatter och tjänster, enligt rapporten.

Nyheten följer liknande upprampning av tjänsten genom rival Baidu och Google i Kina och Japan förra månaden. Apples beslut att släppa sin senaste operativsystemet iOS 6 utan Google Maps har gett konkurrenter en chans att vinna mark, en separat rapport från TheNextWeb nyhetssajt noterades.

Tidigare denna månad, Kina har också börjat, öka kontrollen på mobila enheter som använder kartor som läcker konfidentiell geografisk information eller har felaktigheter. Detta var i linje med sina lagstiftare ansträngningar att reglera karttjänster, efter de nationella myndigheterna för lantmäteri, kartläggning och Geoinformation (NASMG) märkte många Internetbaserade kartor som används av mobiltelefoner och surfplattor.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis