Taiwan e-handel för att slå $ 22.6B 2012

Taiwans e-handeln kommer att nå NT $ 6,6 biljoner (US $ 22,6 miljarder euro) i 2012 som det fortsätter att peka Kina att öka sitt marknadsvärde.

Xinhua rapporterade måndag marknadsvärdet tillväxt är en 17 procent spik över förra årets siffror, och det förväntas att toppa NT $ 1 biljoner (US $ 34,3 miljarder euro) i tre år.

Enligt taiwanesiska ekonomiska myndigheter, kommer Kina att vara en viktig marknad för att upprätthålla tillväxten av sin e-handelsmarknaden – en av de få i landet växer trots en svag global ekonomi. Som sådan, har lokala tjänstemän inlett ett program för att främja kinesiska språket e-handel och säkerhet transaktion att utbilda taiwanesiska online försäljare om hur man bättre penetrera marknaden.

Taiwan och Kina kommer också att hålla diskussioner om frågor som hindrar tidigare bolag från att komma in på marknaden, inklusive tullklarering och få affärscertifikat för Internet innehållsleverantörer, noterade rapporten.

Industri bevakare tidigare noterade utländska e-handlare kommer att behöva, fastställa deras leveranskedja och logistik infrastruktur, för att bättre tjäna Kinas inhemska marknad och dessa brister tenderar att hindra stora volymer e-handel handel.