? Suncorp att fokusera på kunder med bank översyn komplett

Suncorp Group har meddelat att med slutförandet av projekt Ignite, som såg leverans av ett nytt kärnbanks plattform, kommer det nu att fokusera på att använda infrastrukturen som grund för att växa mer så kallade anslutna kunder.

Suncorp VD och VD Michael Cameron sade organisations omstrukturera, avslutades i början av juli, har positionerat verksamheten att leverera på sin strategi.

“Vi har genomfört vår övergång till den nya verksamhetsmodellen, ta bort strukturella hinder för att göra det möjligt för företag att leverera sin unika kundmarknadsstrategi”, sade han.

“The Suncorp strategin fokuserar verksamheten på att höja kunden att driva tillväxten och öka motståndskraften mot volatilitet. Fördelarna med denna strategi kommer att fortsätta att ses över på medellång sikt.”

På torsdag, rapporterade Suncorp Group att för verksamhetsåret 2016, uppnådde det en nettovinst efter skatt (NPAT) i AU $ 1,03 miljarder ned något från AU $ 1,1 miljarder rapporterade mobiltelefon ett år sedan.

Suncorp Bank rapporterade NPAT av AU $ 624.000.000 för räkenskapsåret, ned jämfört med föregående år från AU $ 756.000.000.

Samtidigt gruppens maskinvara, programvara och Dataline kostnader kom in på AU $ 47.000.000 för FY16, upp från AU $ 42.000.000 i FY15.

Tidigare i år, beskrivs Suncorp Group sitt teknologiprogram, som det sade skulle hjälpa företaget att skörda AU $ 170 miljoner effektivitetsfördelar genom räkenskapsåret 2018.

Leveransen av sin teknik optimeringsprogram bygger på gruppens plan att konfigurera sig själv till en “One Company. Många märken” affärsmodell.

Den nya plattformen stöder nu kund, säkerhet, samlingar och lån origineprocesser, sade banken att notera att insättning och transaktionsbank också kommer att flyttas till det nya systemet i början av FY17.

Dessutom, sade banken kommer att fortsätta att arbeta på att avveckla sina befintliga system genom budgetåret 2017, tror det kommer att driva bankens kostnad i förhållande till inkomsten mot 50 procent.

I maj 2014 meddelade bolaget att det var avsatt en uppskattad AU $ 270.000.000 att ändra bankens kärnbanksystemet.

Vid den tiden, Suncorp Bank chefen John Nesbitt beskrev projektet som “mer än bara en teknik projekt”, utan snarare en fullständig omvandling av banken.

“Ignite kommer framtidssäker banken”, säger Nesbitt.

Ser fram emot, sade Suncorp nästa fas av sin strategi är att växa dess anslutna kunder, som för närvarande utgör en tredjedel av alla Suncorp kunder. Banken sade att det planerar att växa tal genom att använda insikter för att leverera anpassade tjänster, och skapa en Suncorp marknadsplats, som man tror kommer att hjälpa kunder “navigera komplexitet, göra bättre val, och ge dem möjlighet att interagera med gruppen på något sätt de vill, genom både digitala och fysiska kanaler “.

“Den nya verksamhetsmodellen sätter kunden i centrum för allt Suncorp gör … gruppens kundupplevelsen lag använder data, insikter, och framåtblickande analyser för att informera strategier produktinnovation och marknadsföring för att säkerställa Suncorp ligger i framkant av tillfredsställande utvecklas kundernas behov “, det sade.

Banken planerar också att leverera fler digitala tjänster och påskynda sin investering i internetbanken och mobila applikationer. Detta kommer att vara ett komplement till funktioner banken har redan infört, såsom lanseringen av fingeravtrycks inloggning för internetbank och interaktiva grenar.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar