Sun Fire X4275 Review

Sun Microsystems Sun Fire X4275 är en utmärkt allround, även om vi skulle älska det om buller kan skäras ner lite mer.

Framsidan av Suns 2RU Xeon 5500-serien server domineras av 12 snabb frigöra 3,5-tums enhetsfack, med en aning av diagnostiska lampor – en del på enheten slädar sig för snabb-look bestämning av misslyckande. Sex av slädarna i vår levererat maskinen var blanka, väntar på att ersättas med den äkta varan när det behövs.

En flip lock exponerar två banker av sex servo G0638D12BAZP-10 60mm fläktar för totalt 12 enheter, varvid varje enhet innehåller en egen redundant fläkt. De är snabb borttagbar helt enkelt genom att dra dem, ingen spärr som krävs – men du kan inte dra bara en fläkt i taget om det misslyckas, eftersom två fläktar är knutna till varje snabb avtagbara modulen.

De 60mm fläktar är ganska högt som server fans tenderar att vara, och kommer i moduler om två, (Credit:).

Var och en av dessa skjuter 69.3CFM av luft vid maximalt 12,000rpm på 63dBA – onödigt att säga 12 av dem, i kombination med Sanyo Denki 40mm, max 14,700rpm, 24CFM, 55 dBA fans i både Power-One SPASUNM-03G 1050W, 85 procent verkningsgrad nätaggregat gör ett fan av ett brummande när servern körs vid full belastning. Sun hävdar en operativ ljudnivå på 69.8dBA.

Den redundant strömförsörjning. Varje modul körs med en stonking 1050W. (Credit:)

När du har vänt fläktlocket kan du trycka resten av locket genom att skjuta på en knapp på sidan, även om servern är igång detta omedelbart kommer att driva det ner. Detta avslöjar inte bara maskinens inälvorna, men plasten förbryllande skärm RAM och CPU kylflänsar för att rikta luftflödet från maskinens framsida till baksidan. Detta kan lyftas av via en led fäst vid den bakre delen av fläkthållaren.

Den dubbla processorer och RAM är täckta med en plaststyrningen direkt luftflöde, (Credit:).

Servern levereras till oss av Sun innehöll två Xeon E5540 “Gainestown” processorer klockade till 2,53 GHz med fyra fysiska kärnor styck. Med en Hyperthreading-aware OS, men presenterar den sig som kan hantera 16 trådar, vilket resulterar i en Task Manager sannolikt att skapa en bit av avund. Tre 2GB PC3-8500 RAM-minnen ägnades åt varje CPU för totalt 12 GB RAM-minne, med tidpunkterna för 7: 7: 7: 20: 1T. Det finns 18 RAM slots totalt, stödja maximalt 144GB RAM.

Internt Sun levererar tre egna slitsar som är anslutna till tre dotter, varje levererar dubbla 90 ° roterad PCI-E 2.0 8x slots. En intern USB-port och en CF-kortplats finns på moderkortet om du skulle behöva starta ett OS eller VM bort dem, köra en USB dongle internt eller om du behöver en avsikt logg.

Två mini-SAS-portar är ombord. One stöder fyra kanaler, de andra två, men de två Seagate 300GB Cheetah 15K.6 SAS-enheter och fyra Hitachi Ultra 1TB diskar som tillhandahölls, var hooked i en Adaptec 5805 som identifierade sig som en “Sun STK RAID INT Controller”. Intressant nog var varken hårdvaru arrayer eller zpools inrättas varje enhet var bara sitta glatt på kortet individuellt, väntar på sysadmin att konfigurera den till deras behov.

Adaptecs 5805 levererar RAID acceleration för Sun Fire. (Credit:)

En aspeed AST2100 utför sina nödvändiga powered VGA uppgifter endast erbjuder 4: 3 upplösningar. I Solaris kan hantera upp till 1600×1200 i Windows Server 2008, 1024×768. Vända runt på baksidan uppvisar ytterligare två USB-portar, fyra gigabit Ethernet-portar som drivs av Intel 82575EB chipset, netto förvaltning och serieledningsportar, den senare som kan kopplas in i en medföljande RJ45> DB9 adapter, alla ansluter till Suns ILOM.

Förvaltnings portar och Ethernet-portar dot den bakre delen av maskinen. Till höger finns två USB-portar och en VGA-port. (Credit:)

Naturligtvis, som med alla servrar, konfigurationsalternativ är stora beroende på dina behov och budget. Även om ingen tvekan Sun vill gärna leverera dig Solaris (vår prov kom med Solaris 10 10/08 installeras på en av SAS-enheter), är en av dess x86-maskiner gör det möjligt att erbjuda Opensolaris, Red Hat Enterprise Linux 4.7 eller 5.3, SUSE Linux Enterprise Server 10 SP2, VMware ESX / i 3,5 U4, Windows Server 2003 och 2008 också.

Prestanda i alla situationer när det kommer till en server är en öppen fråga. Hur det konfigurerad? Vilken miljö det installeras i? Vilken programvara behöver du köra? Vad är viktigare, CPU grunt eller disk I / O? I slutändan om upprättande av en uppsättning av meningsfulla riktmärken som kan tilltala alla är en tuff övning i server delen av staden, och de flesta skulle vara bäst av att köra ett utvärderingsprogram och testa vad IOPS de kan dra i sin egen miljö innan de köper.

För dem som är intresserade i den nya Xeon 5500 arkitektur men har några “burk”, CPU-baserade riktmärken köra för jämförelsens skull: Cinebench R10, STJÄRNOR Euler3d CFD, och wPrime.

Energieffektivitet, ger Sun en effekträknare här för att hjälpa beräkna kostnaderna baserat på konfigurationen.

Sun Microsystems Sun Fire är en utmärkt allround som kan skräddarsys specced för att passa de flesta små till medelaffärsbehov. Oavsett om du behöver för att tillämpa dig med några tät lagring eller bara behöver datorkraft av 16 kärnor, är dess flexibilitet lovvärt. Det är inte den tystaste servern runt, men fastnat i ett serverrum ingen är sannolikt att lägga märke till.

Sun erbjuder en basnivå garanti på tre år, nästa affär dag på plats service och leverans av delar, liksom åtta timmar per dag telefonsupport.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator