Student favorit BlackBerry Curve fräschas: Tecken på RIM: s återhämtning?

Research in Motion lanserar det senaste i BlackBerry Curve-serien – den 9350, den 9360 och 9370.

Ingångsnivå telefoner kommer att vara BlackBerry OS 7 drivs och har NFC-teknik – gör det möjligt för användarna att göra mobila betalningar via sin smartphone.

Dessutom ingår 512 MB internminne för 9350 och 9360, medan 9370 kommer att ha 1 GB.

Den 9370 är en dual-mode telefon, kör GSM / CDMA – och kommer att vara mer fokuserad mot dem som reser utomlands.

Finns i Kanada senare denna månad, kommer de nya telefonerna vara allmänt tillgängligt i hela Nordamerika och Europa i september.

Intressant, till skillnad från andra Blackberrys, Documents To Go Premium – dokumentet redigeringsprogram för enheten – kommer att kastas in gratis, vilket innebär att eleverna kan redigera dokument på språng.

BlackBerry Curve är en av favorit smartphones bland studenter, förr och nu, som erbjuder en billig telefon med alla kläder av BlackBerry varumärke.

Ställ säljas i prisintervallet på £ 200 ($ 330), kan avtal kosta mellan £ 25 och £ 30 (41 $) per månad – fortfarande fokuserade på den framväxande utvecklad marknad för yngre människor och företag folk lika.

Det var bara ett par veckor sedan var jag uppmanade eleverna inte tänka två gånger på en BlackBerry för tillbaka till skolan säsong.

Med detta sagt, och medan jag tror fortfarande studenter bör välja något antingen de har råd eller investera i för produktivitet och lika underhållning – frisläppandet av fler telefoner visar Research in Motion får inte vara i så mycket problem som vi alla tycker att det är .

Eller, naturligtvis, det är kanske, och är fortfarande att kasta vad det kan ut på marknaden för att upprätthålla en modig ansikte.

Vad som står klart efter många samtal med Research in Motion, är att även om företagsmarknaden för BlackBerry varumärke är avgörande för att behålla, studenter och yngre människor är en viktig samlingspunkt för företaget.

BlackBerry Enterprise e – säker meddelandehantering komponenten till Blackberrys telefoner – inte går bort någon gång snart. Det är bara en businessfocused utöver den redan etablerade BlackBerry varumärke.

Men förutsatt att BlackBerry varumärke kan fortsätta att upprätthålla åtminstone studentmarknaden, kan den hålla tillbaka från det oundvikliga undergång företaget verkar vara på väg mot.

 innehåll

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Fem anledningar till varför du bör glömma BlackBerry, BlackBerry är inte brutet varumärke “, trots analytiker, brittiska spionbyrån kallas in för att knäcka BlackBerry kryptering, Nokia på” krispunkt “: iPhone och BlackBerry omöjligt att slå, RIM debuterar nya BlackBerry Kurva

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner