Streaming förnekar medieägande lagar: NBN stol

National Broadband Network (NBN) ordförande Ziggy Switkowski har hävdat att Australiens korsmedieägande lagar bör inte längre behövs, eftersom tillkomsten av strömmande video-on-demand-tjänster som Netflix har gjort dem “föråldrade”.

Enligt Switkowski, är en av de primära behoven av höghastighetsbredband att förse konsumenterna med en tillräckligt hög kvalitet anslutning till leverera over-the-top (OTT) videotjänster, med stolen argumenterar att streaming kommer bara att växa i popularitet , vilket framgår av teleoperatörer Optus nyligen förvärva de exklusiva rättigheterna att sända den engelska Premier League, ta bort dem från betal-TV-leverantör Foxtel.

“Tåget är bara att samla hastighet. Vi har sett den senaste drag av Optus att förvärva EPL fotboll rättigheter, och vi är benägna att se ett ökande antal av dessa typer av erbjudanden i framtiden ankomsten av OTT och den nationella tillgången på höghastighetsbredband skapar betydligt mer konkurrens i abonnemanget och broadcast-TV-marknaden “, Switkowski sade talade vid måndagens CommsDay NBN Forum i Sydney.

Stolen sade förändringen i TV-industrin har varit “utomordentligt snabb”, med konsumenter som går från att ha endast två TV-apparater i deras hushåll att ha ett dussin laptop, smartphone, och tablett skärmar strömmande innehåll i varje hem.

Switkowski identifierade streaming som en allmän politisk fråga att NBN, som fortsätter sin utrullning, kommer att “förstärka” under de kommande fem åren, säger traditionell media ägande regler – särskilt regeln om att en enda enhet endast kan äga två av tre former av media med maximal, och har 75 procent räckvidd – inte längre är relevanta.

“Tvär media ägande regler … verkar i en bredbands världen att vara alltmer föråldrade. Det gör regleringen av traditionella innehållsdistributionskanaler någon mening nu, eller kan det vara någon mening alls i 2020?” han sa.

Ordföranden påpekade att dessa lagar skrevs före höghastighetsbredband gjort alternativa former av sändningsinnehåll lättillgänglig.

“I en tid när de enda media sända TV, radio och print, och med koncentrerat ägande, vilket var fallet under 1990-talet, som miljö födde två-out-of-tre regeln”, sade han.

Nu, med en sådan mångfald av innehållsleveransalternativ som tillhandahålls av tillgången på Internet i första hand, men [höghastighets] bredband i andra hand, en frågor rörande betydelsen av en två-out-of-tre regeln. Jag tror att det är en debatt som pågår, och jag förväntar mig att det kommer att vara en politisk fråga som kommer att ses över.

Min personliga åsikt är att jag inte ser den fortsatta betydelsen av en två-out-of-tre regeln eller 75 procent nå regel i 2015.

Tidigare denna månad, den australiska konkurrens- och konsument kommissionen (ACCC) hävdade också att tekniska framsteg som streaming TV också har gått utanför ramen för konkurrenslagstiftning, med rättsliga och politiska ramar behöver komma ikapp till innovation.

“De två-out-of-tre medieägande regler kan hindra effektiv leverans av innehåll över flera plattformar, och bör ses över för att se om de fortfarande är relevanta för bevarandet av mångfalden. Visst lagar som begränsar förvärv behöver tydlig motivering. Ändra teknik kan ha gjort den inledande motiveringen till två-out-of-tre regeln, från 30 år sedan, överflödigt “, sade ACCC ordförande Rod Sims.

Räckvidden regel 75 procent har undergrävts av förmågan hos kommersiella fri-to-air TV att strömma innehållet nationellt via internet. Både två-out-of-tre regeln och räckvidden regel 75 procent infördes före uppkomsten av Internet.

Switkowski tog också om medie mot suga regler förblir nödvändigt att påpeka att även de predate inte bara utbredd Internetanvändning, men även betal-TV.

“Anti-pumpat regler går tillbaka till 1992, lagen om Broadcast Services, och strax före ankomsten av betal-TV … en mycket hög andel av video-on-demand hushållen kommer att utmana den fortsatta syftet med en anti-suga regim och jag har sett ordförande ACCC uttrycka en åsikt om denna fråga, och jag tror att det är en fråga värd att fortsätta debatten, “sade Switkowski.

Sims hade också diskuterat detta och hävdade att anti-suga regel kan behöva revideras på grund av den ökande populariteten för streaming – även om detta skulle behöva vägas mot risken för betal-TV-leverantörer att förvärva samtliga högt värde sändningar och därmed vara kunna driva upp priserna.

“Oron är att Foxtel utan anti-hävert regim, kunde förvärva uteslutande alla premium sport och minska konkurrensen i visningsmarknaden tv”, säger Sims.

Om trenden av strömmande direktsänd sport replikeras i Australien, i synnerhet via betalda tecknade modeller, kan anti-suga regim behöver återbesök, men vi är inte där ännu.

Statliga reglerande organ börjar inse de förändringar inom industrin, i förra veckan, den australiska kommunikation och mediemyndigheten (ACMA) meddelade registreringen av en ny kommersiell TV industrin Code of Practice, skriven främst som svar på hur strömmande tjänster har påverkat hanteringen av klagomål , privatliv, reklam, programinnehåll, och klassificering.

“Sedan föregående kod registrerades i slutet av 2009, har det skett enorma förändringar i medielandskapet Många av bestämmelserna i den tidigare koden hade funnits i 20 år eller så -. Från en analog tid där tittarna kunde bara källkod från tre kommersiella fri-TV-kanaler och två nationella sändningskanaler “, säger ACMA ordförande Chris Chapman.

Den nya koden speglar det faktum att TV arbetar i en ny, digital era där innehåll kan ses från en mängd olika källor och på en mängd olika plattformar. Den digitala eran har inneburit många utmaningar för programföretag, och det fanns aspekter av föregående kod som gjorde det svårt för dem att svara och förnya.

Den ACMA nya TV-kod kommer att träda i drift från den 1 december 2015.

Förra månaden, ACCC godkände också ett förvärv affär mellan tionätverket och Foxtel, med tio möjlighet att ta en 10 procent av aktierna i australiensiska videostreamingtjänst Presto, medan Foxtel förvärvar 15 procent av tio.

Medan ACCC hade ursprungligen försiktig med att godkänna affären, säger i september att det skulle kunna minska konkurrensen i den traditionella TV-sändningar marknaden, att godkänna affären, ACCC sa att det hade också hänsyn till att uppmuntra konkurrens mellan streamingtjänster.

“Den ACCC anser att andra fri-TV-nätverk, betalar tv-leverantörer, och online-tjänster kommer att fortsätta att ha tillräckligt många alternativ för att låta dem få innehåll som är attraktiv för sina tittare,” sade Sims.

Foxtel och tio kommer att fortsätta att möta konkurrensen från de återstående fri-to-air-nät, och strömmande tjänster är också sannolikt att bli allt viktigare.

Regeringen har också svarat på den ökande populariteten för streamingtjänster genom att avslöja utkast exponerings lagstiftning som kommer att se GST läggs till alla digitala produkter och tjänster som köps på nätet av australierna.

“Denna förändring kommer att leda till leveranser av digitala produkter, såsom streaming eller nedladdning av filmer, musik, program, spel, böcker, samt andra tjänster såsom rådgivning och professionella tjänster, som får liknande GST behandling om de levereras av en lokal eller utländsk leverantör “, den förklarande material [PDF] för förslaget exponeringen säger.

När GST infördes 2000, sådana transaktioner var relativt ovanligt, särskilt för konsumenterna. Men gränsöverskridande leveranser utgör nu en stor och växande del av australiska konsumtion.

Den ökande betydelsen av dessa typer av transaktioner har visat att GST systemet har utformats med fokus på australiska-baserade, snarare än gränsöverskridande leveranser … Detta skadar integriteten hos GST skattebasen och kan missgynna lokala leverantörer.

Den lag GST på digitala produkter, om det går igenom, är inställd på att träda i kraft den 1 juli 2017.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata