Strävan efter förändring: Ken Boal ambition att göra sitt jobb count

Ken Boal kan ha haft för avsikt att bli en ingenjör. Han tog upp en Bachelor of elektroteknik grad under hans dagar som en University of Queensland student, innan spendera tid som gått projektingenjör på Honeywell, men han upptäckte snart att hands-on, praktiska sidan av teknik bara var inte för honom .

Den nuvarande vice VD för Cisco Australien och Nya Zeeland sade att han var mer nyfiken på att förstå tekniken på en konceptuell nivå, och inte på “bits och bytes”.

“Jag visste att jag var på mindre praktisk praktisk änden av skalan, och mer av ett företag, kommersiell, folk-orienterad, och ledarskap inriktade sidan av ingenjörskonst. Jag var mer av en försäljningsingenjör än motsats till praktikern änden ingenjörs “, sade han.

Ken Boal, Cisco Australien och Nya Zeeland vice ordförande, (medföljer)

Övergången till IT-hantering var en gradvis resa. Boal tillskrivas en del av det till sin identiska tvillingbror Trevor Boal, för närvarande chef för försäljning, global företagstjänster av Telstra, som på sätt och vis tog en liknande karriärväg till Boal innan snudd ut i IT- och nätverksindustrin.

“Vi båda fick samma poäng i skolan, både gjorde elektroteknik, båda fick plockas upp av Honeywell som civilingenjörer, men han faktiskt fick till det tidigare än jag gjorde”, sade han.

“Jag observerade bara den snabba IT jämfört med mer måttlig takt av teknik, och jag trodde att jag ville hålla på med det.”

I slutändan, Boal funnit sin bror blir sin egen personliga “inuti coach” som hjälpte honom att flytta in i IT och nätverk branschen. Han sade att han tyckte att det var “mycket hjälpsam”, särskilt när han var tvungen att reacquaint sig med gamla kunskaper och själv skaffa nya vägen till att flytta in i den.

Vid sidan av att ha sin bror som en mentor, Boal namngav tidigare vd för Anixter Jim Stewart, Ciscos vice vd Ross Fowler, vice VD för Asia-Pacific Les Williamson, och vice ordförande i Asien-Stillahavsområdet, Japan, och Kina Richard Kitts som andra viktiga påverkare i hans karriär. Boal beskrev sig själv som “best of breed” av människor han har arbetat för.

Vad jag har gjort, snarare än att säga: “Jag vill vara som den personen”, jag har extraherat lektioner i ledarskap från ganska mycket varje person som jag någonsin har arbetat för – både bra och dåligt, vad man ska göra och vad man inte ska göra “, sa han.

Bortsett från att extrahera lärdomar från människor han har arbetat med, har Boal också en beundran för Australiens politiska ledare, som han ser att ofta för inspiration, även om han lugnande sade att han aldrig kommer att få in i politiken.

“Jag tror att politiker får en hård kritiker, särskilt på grund av bredden och djupet av var de förväntas” handel “, om dess handikapptjänster hela vägen fram till ekonomin”, sade han.

Jag inspireras av hur de kan bidra över så många olika områden. Jag ser också på hur de förlitar sig på rådgivare och experter – och, i vissa fall, den offentliga sektorn för att få råd.

“Jag tror att det är en bra lektion för företag: Du kan inte vara föremål expert hela tiden inte låtsas vara den smartaste killen i rummet, men hävstångsgrupp Smarts och kunskap, och snart du räkna ut din roll. är att trä allt detta tillsammans. ”

Medan han lärde sig mycket från sina mentorer, det fanns också en del självlärd lektioner för Boal också, särskilt under sin tid på Anixter, som så småningom blev känd som NETSTAR Logicalis när bolaget köptes ut. Boal började som en kontoansvarig på Anixter innan han blev företagets södra regionala general manager.

Jag var en ung ledare, jag fick till försäljning och ledning vid en ålder av 27. Men då branschen var också ung. För mig var det mycket hands-on, och som speglar i min stil som en ganska praktisk ledare – både på marknaden med kunder och partners “, säger han.

Cisco stärker samarbetet arm med Android stationära enheter, mer moln mötesrum, John Chambers förutspår “brutal konsolidering” av IT-branschen i början av Cisco Live, Cisco stavar upp moln enhet, kranar Dimension Data för hybrid leverans, Cisco pluggar bort på Internet av -Things, haffar hot intelligens fast ThreatGrid

“Naturligtvis, i din tidiga dagar i ledarskap, du kan kliva över toppen lite mer. Jag ser tillbaka, och jag kunde ha varit alltför hands-on i början. Men jag antar att det är en del av de lärdomar man lär sig när du kommer in förvaltnings- och ledarroller. ”

Boal minns en särskild misstag han aldrig kommer att glömma, som sedan har lärt honom att vara uppmärksam att öppet kommunicera och vara transparent med människor.

“Allt jag behövde göra var att ringa ett samtal, det gjorde jag inte göra det ett samtal, och det skulle har sparat mig 10 års värde av sorg och förlägenhet genom att de inte kommunicerar via ett samtal, bara för att ge någon en heads up, ” han sa.

Medan Boal medgav att han från början hade inga riktiga ambitioner att ta upp vice ordförandeskapet roll, han ansåg det eftersom han uppmuntrades att genom företagets successionsplanering.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Mer från Cisco Live 2014

Min resa till rollen var aldrig en kärna aspiration, men när människor – genom successionsplanering – ge dig idéer, tänkte jag varför inte? Den första gången var jag inte lyckas, men jag vet att det inte var rätt tid för mig, jag skulle inte ha varit tillräckligt förberedda.

Andra gången runt, jag visste områdena utveckling och vilken roll innebar. Nu när jag har gått roll i 18 månader, det är en otrolig steg upp.

“När jag kör en stor del av Cisco verksamhet inom den offentliga sektorn och företag som var nära hälften av verksamheten, det finns en stor skillnad mellan att vara en av ledarna att vara ledare, och det har varit min nyckel observation.”

Medan Boal medgav att han har känt trycket under åren, särskilt i sin nuvarande roll, som han sade är “inte för räddhågad”, tror han det rätta sättet att hantera trycket är att vara realistisk.

Jag har lärt mig att flytta från att hålla problemet inom dig och stuva om det att vara transparent runt detta är staten, och är mycket tydlig och transparent kring de utmaningar både för ditt lag, söder bundna, och norrut bunden till högsta ledningen eller chefer .

“Folk kommer att stödja en orsak när de förstår det. Om de bara fått order om att göra något de egentligen inte förstå sammanhanget, de inte värva i laget för att uppnå resultatet. Jag tror att du får en mycket mer buy-in när de förstår den fulla situation och vilka konsekvenser och affärs imperativ är. ”

Som om inte nog jobbet för rubrik upp Cisco i Australien och Nya Zeeland, har Boal också påskyndat hans deltagande i fritidsaktiviteter under de senaste två åren, och mer aggressivt i de senaste 12 månaderna.

Min resa till rollen var aldrig en kärna aspiration, men när människor – genom successionsplanering – ge dig idéer, jag tänkte varför inte.

Han är en av 12 medlemmar i samväldet VR som syftar till att utnyttja stam vetenskap teknik inom teknik och matematik, och ge råd till regeringen om att driva innovation i den australiska ekonomin.

Boal har också precis tagit över ordförandeskapet i en organisation som heter Business högskoleförordningen Roundtable, annars känd som BHert. Det är en organisation där universitet och bransch medlemmar sträva efter att främja och ge råd om hur företag och universitet kan arbeta bättre tillsammans.

Jag har ett stort intresse för teknik och industri, men även i större, bredare ekonomin, och en del av de socioekonomiska saker som händer i Australien, det är lite av en personlig vent “, sade Boal.

“Som ett land ledare på Cisco, det är en del av Cisco roll att driva verksamheten, men också vara där för att hjälpa och delta i landets omvandling och bidra till nationella samtal kring de stora agendor.”

Men som alla människor behöver driftstopp att passa in någonstans. Boal sade att för att undvika att bränna ut, gör han tid för sig själv och hans unga familj.

Som far till tre pojkar i åldern 15, 12 och 6, Boal sade att umgås med sin familj är en “underbar avskildhet från arbetet”, och ger honom en “högre ordning perspektiv”.

När det gäller hur han tillbringar tid på egen hand, Boal erkänner att han är en “golf tragiskt”.

“Av någon bisarr anledning, ju mindre jag spelar, desto bättre jag får! Jag är inte overthinking det som jag brukade.”

Huvudfokus för Boal är nu att hjälpa omvandla Cisco Australien och Nya Zeeland verksamhet under de närmaste två till tre år, när det gäller att få igenom verksamhetens interna transformation och samarbeta med kunder.

Cisco inledde sin omvandlingsprocess för tre år sedan, och det har pågått sedan dess. På senare tid, i augusti meddelade Cisco vd John Chambers att företaget kommer att förlora cirka 8 procent av arbetskraften som en del av företagets omstrukturering, vilket motsvarar 6500 jobb.

Boal tillade att köra Ciscos engagemang via Internet av allt med kunder inom olika sektorer, inklusive hälsa, utbildning, jordbruk och gruvdrift kommer att hjälpa “Australien förbereda sig för framtiden”. Han sade att det finns en stark önskan inom företaget för att “få fler investeringar down under” för att driva ett land som lider av post “gruv lyx” boom.

“Australien behöver hjälp. Cisco kan få lite hjälp som några global bästa praxis, eftersom Australien måste vara mer konkurrenskraftiga som ett land, och i den takt vi ska, vi är mindre och mindre önskvärt att göra kunskapsarbete” Boal sade.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck