Stealth start Quik.io träffar marken med iPad innehåll streaming app

Tre tidigare Cisco veteraner har varit i stealth mode för över ett år att utveckla Quik.io iPad app för att strömma media från valfri Mac eller PC till iPad. Appen har en intelligent algoritm som kan konvertera de flesta mediaformat i farten för streaming optimalt på iPad.

Enligt Quik.io VD Michael Chen, kommer appen strömma ljud och videoinnehåll över en nätverksanslutning. Tekniken optimerar strömningssession baserat på anslutning (Wi-Fi, 3G, 4G) för att ge den bästa strömmande möjligt. Streaming sker enhet till enhet direkt och är inte molnbaserade. Quik.io ger enkelhet till komplicerade media streaming process, användaren väljer innehåll och appen hanterar allt automatiskt. Appen omvandlar automatiskt innehållet till ett format lämpligt för att spela på iPad.

“Vi utvecklade Quik.io att hjälpa konsumenten att hitta ett enkelt och säkert sätt att dela innehåll på iOS-enheter”. – VD Michael Chen

Den Quik.io appen på iPad kommer också att möjliggöra för kopiering innehåll för lokal lagring på iPad. Företaget föreställer användare av appen fylla upp iPad med innehållet för resor. Vanligaste video- och ljudformat hanteras av appen, samt Office filformat och PDF-filer för kopiering.

Användare skapa ett konto med Quik.io och kan få tillgång till innehåll på alla registrerade dator från valfri iPad. Endast innehåll utan DRM kan strömmas / kopieras av Quik.io appen. Innehållet kan delas med vänner och familj med fullständig kontroll av ägaren.

Appen finns nu för iPad och är initialt fri för användning. Appen kostar en blygsam $ 2,99 efter den första lanseringen, och tjänsten är gratis. Företaget planerar en Android-version av Quik.io att finnas tillgänglig inom kort, vilket ger plattformsoberoende användning.

Baserat i Mountain View, Kalifornien, har Quik.io höjt $ 1.280.000 i såddfinansiering från Enspire Capital (Singapore / Taipei) och flera andra änglar.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Medan världen klockor iPhone 7, Apple uppdaterar tyst iPad sortiment

Apple iPhone 7 händelse: Med siffrorna

Hur man titta på Apples iPhone händelse lever idag

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, hårdvara, medan världen klockor iPhone 7, Apple uppdaterar tyst iPad sortiment, Apple, Apple iPhone 7 händelse: Med siffrorna, Apple, hur man kan titta Apples iPhone händelse lever idag