? Statliga och lokala myndigheter för att få myGov gratis

Australiens statliga och lokala myndigheter kommer att ges fri tillgång till den federala regeringens myGov så kallade one-stop shop portal för online-verifiering av identitet, enligt australiska kommunikationsminister Malcolm Turnbull.

Turnbull, som talade vid CeBIT företag IT-konferens i Sydney på onsdag, sade att flytta för att göra myGov tillgängliga för alla andra statliga och lokala myndigheter utan kostnad är en del av den federala regeringens strävan att etablera en enda, pålitlig ram identitet för nätet förvaltningstjänster.

“Omedelbara prioriteringar omfattar upprättandet av ett enda, betrodd ram digital identitet, förbättra funktionaliteten hos myGov digital brevlåda, eller portal, utveckla en” berätta en gång “funktionalitet i alla statliga myndigheter och effektivisera bidrag administration”, säger Turnbull.

Turnbull sade att den nya digitala ramen identitet kommer att fastställa ett antal principer och normer för användningen av ackrediterade, regering, och tredjeparts digitala identiteter över regeringen.

“Det kommer också att innebära användning av en röstavtryck för att få tillgång till tjänster via telefoni och mobila kanaler”, säger han.

Utsikterna till biometrisk identifiering teknik som röstavtryck tillgång kommer efter myGov inloggningssystemet inför kritik förra året när sårbarheter som finns i webbplatsen, inklusive möjligheten för en forskare att kapa de konton registrerade myGov användare, enligt en Fairfax rapport.

Regeringens drag att dela myGov portalen, som först lanserades 2013, med olika nivåer runt om i landet kommer som det fungerar att se sin nyligen lanserade Digital Transformation Office (DTO) ett nära samarbete med näringslivet och forskningssektorn, tillsammans med andra regeringar.

DTO, som lanserades i mars, har belastats med att utveckla hela-of-government plattformar för offentliga tjänster, och förväntas bidra till att förändra hur myndigheter levererar sina tjänster på nätet.

“The DTO arbetar med allmänheten och myndigheter för att identifiera ett litet antal exempel tjänster att störa, redesign, och in i händerna på användarna att kritisera”, säger Turnbull.

Vi börjar med en handfull av dem, kanske tre eller fyra “, sade han.” Tanken är att börja i liten skala, men tänka stort. Tyngdpunkten kommer att ligga på vig design och smidig utveckling. Projekten kommer att levereras under korta, 90-dagarscykler. Detta innebär att alfa- och beta-tjänster inte kommer att vara perfekt, men det är en grundläggande förändring av det sätt regeringen har gjort saker i det förflutna.

“Alla nya och omgjorda tjänster inom Brittiska samväldet måste uppfylla till den nyligen utvecklade digitala tjänster standard. Den DTO kommer att innehålla ett stort antal projekt”, sade han.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Enterprise Software, TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, innovation, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt