Startup öppnar Bitcoin endast marginal handelsplattform

När någon som arbetar i den ekonomiska förvaltningen branschen slutar en mycket säker jobb att skapa en start signalerar det oftast att de är antingen galen eller på något bra. I Joseph Lees fall är det mer sannolikt senare, med den snart kommer att vara ex-bankir använda sin erfarenhet för att satsa på framtiden för Bitcoin.

Lee är inte främmande för Bitcoin. En tidig adopter av krypto valuta utökade han sin portfölj att inkludera Bitcoin som ett litet experiment, men det dröjde inte länge förrän det lönat sig och utgjorde nästan 90 procent av sina investeringar.

Och nu tror han att någon annan skulle kunna spekulera om värdet av Bitcoin själva, men utan de risker som han och andra har mött under sina experimentella dagar. För närvarande, om en investerare vill handla på en Bitcoin utbyte som Mt Gox, de behöver för att hantera en eller flera traditionella valutor tillsammans med sin Bitcoin valuta, vilket ökar komplexiteten och potentiell risk för dem.

För att lösa detta, har Lee utvecklat en marginal handelsplattform, Btc.sx, som är fria från alla andra än Bitcoin valutor. Handel placeras i Bitcoin, utbetalningar är i Bitcoin, och den säkerhet som krävs för att öppna en position på plattformen är i Bitcoin.

Den andra Kärnan i Lees plattform är att det är inriktat på marginal handel, vilket gör att investerare att använda ytterligare investeringar för att utnyttja sina befintliga Bitcoin och öka sina vinster. Som med alla marginal handelsplattformar, multiplicerar detta belöningen för investeringsbeslut som lönar sig, och multiplicerar också risken om marknaden blir sura.

Men bestämmer Btc.sx krav av en insättning för att öppna en position hur mycket av en insats storlek en investerare kan göra, och även ger dem möjlighet att begränsa deras totala exponering.

“Om marknaden rör sig mot dem i ett mycket starkt sätt, då jag fungera som motparten för att hantera denna risk. Om jag förlorar mer än vad min klient lägger ner som en insättning, så kommer det att komma ut ur fickan. I kommer aldrig att debitera kunden mer än sin insättning för denna position “, säger Lee.

Det låter faktiskt investerare att satsa på hur värdet av Bitcoin kommer att flytta, antingen genom att ta en lång eller kort position, och under de första 24 timmars handel, är hävstångskostnadsfritt. Btc.sx avgifter 0,1 procent varje dag därefter för utväxling.

Lee började arbeta på plattformen bara nio månader sedan som en enda grundare, och efter investeringar AU $ 150.000 av sina egna pengar i det, lanserade det tre månader sedan. En och en halv månad sedan, nådde den lönsamhet som ger honom insatserna för att lämna sitt jobb på Macquarie Bank.

Riskkapitalister har också sett lovande resultat i Lees plattform, med Lee redan får flera erbjudanden, men han berättade webbplatsen att det är inte nödvändigtvis bara pengar som han letar efter.

“Jag skulle överväga finansiering för att vara en liten del av vad jag är ute efter när det gäller stöd. Jag förstår att pengarna är relativt lätt att få om inte från Australien [sedan] från Silicon Valley, som de älskar det här utrymmet ögonblicket. Vad jag verkligen efter är kunskapen att hjälpa till att driva tillväxt av verksamheten “, sade han.

Lee siktar på mellan AU $ 500.000 och AU $ 1.000.000 för sin första omgången av finansiering, som syftar till att tillbringa den på inte bara att bygga ut sin verksamhet, men också förhoppningsvis ger en sekundär fördel att förbättra rykte Bitcoin i allmänhet.

Han sade att när Bitcoin först dök upp som en valuta, det var för mycket fokus på den parallella marknaden användning, men idag har de mer legitim användning erkänts genom mer omfattande och diskussioner som för närvarande förekommer runt reglering.

“Det finns en massa människor som är rädda för reglering … men vad världen bör göra är att få glada om ordet reglering när det nämns i samma mening som Bitcoin,” sade Lee.

Ju mer reglering som kommer till Bitcoin världen, desto mer legitimitet det kommer att ge Bitcoin som valuta.

Lee använder också sin egen verksamhet som ett exempel på hur det är möjligt att använda Bitcoin för mer legitima syften. Han betalar redan sin egen lön delvis i Bitcoin, och sade att om hans framtida anställda vill få ersättning i Bitcoin skulle han göra det – men bara under förutsättning att alla transaktioner skulle kunna förklaras, granskas, och spåras.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Start-Ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, Start-Ups ;? Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Precis som den australiska dollarn har respektive lagar om spårning och efterlevnad vill jag mina kunder att veta att vi inte har intresse av att driva i rena gråzoner.

“Det finns många människor som vill hålla saker utanför radar, men jag uppmanar alla som vill ta ut sina Bitcoin att förklara sina resultat i Bitcoin som inkomst av kapital”, sade han.

På säkerhetssidan av saker, inte Lee plattform inte behålla användningen av en varm plånbok för handel. Så snart Bitcoins deponeras, skickas de till offline valv, vilket innebär att bör plattformen kommit under attack, är användarnas medel inte lämnat utsatta för stöld.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det