St George tar ett språng i tro i Smartwatch bank

St George Bank har lanserat en mobil bankapplikation för smartwatches, men utan någon kunskap om hur många av sina kunder faktiskt äger på en bärbar enhet.

St George chef för mobila Travis Tyler sade lanseringen i den bärbara teknikmarknaden är en “test och lära” strategi och en “beräknad risk”, ungefär som vad banken gjorde när smartphones var nya på marknaden och inledde en filial locator app för att testa grunderna.

“Jag tror att den spännande delen här är ingen vet var det kommer att gå. St. George har alltid varit bra på att ligga i framkant och testa gränserna med våra kunder. Vi absolut titta på när detta kommer att ta oss och i slutändan våra kunder kommer att avgöra “, sade han.

En första för australiska banksektorn, kommer lanseringen av den mobila banktjänster app för Android-enheter initialt ge kunderna tillgång till saldon och visa riktningar, med hjälp av GPS, till närmaste bankomat eller gren. SMS-varningar och e-post med information om viktiga insättningar och uttag kan också visas på klockan.

Tyler sade Smartwatch app ses som en sekundär enhet till smartphone, och därför ingen information kommer att återges eller lagras, vilket gör appen mycket låg risk att använda.

Appen kommer initialt tillgänglig på Sony Smartwatch 2 med planer på att utöka sin förmåga att användas av andra Smartwatch enheter, inklusive Samsung och Pebble senare i år.

“Vi har haft en titt på Pebble klockan, Galaxy, och Sony klocka, men vi hade fördelen av att ha productionised Sony Smartwatch, så vi kunde gå med en första,” sade Tyler.

Så avsikten här ser, lärande, och ger en ny service till våra kunder, och få feedback för att informera vår bredare wearables resa.

Som en del av en bredare strategi för att hantera det växande intresset för bärbara enheter har St.George också testar en mobil bankapplikation för Google Glass. Men än så länge har det inte funnits några indikationer på ankomsten av Google Glass i Australien bortsett från, någon gång under 2014.

Men Tyler sade denna förebyggande strategi är bara en del av företagets strategi att erbjuda sina kunder en personlig ekosystem som förenklar bank.

Det som är bra är att vi fick våra händer [på en Google Glass] sex månader sedan. Den andra fördelen är från ett teknikperspektiv vi kan titta på hur dessa ekosystem fungerar, men också hur våra system och processer fungerar inom dessa ekosystem arbete.

“Så när vi börjar bli kritisk massa som vi är mycket väl förberedda för att leverera den kvalitet service som förväntas från en bank, och se till att det är mycket säker”, sade han.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, M2M marknaden, innovation? studsar tillbaka i Brasilien