St George Bank till “avveckla” Internetbank för mobil

St George Bank var den första australiska banken att lansera internetbank i Australien 1995, men det också planer på att vara den första banken att inaktivera tjänsten och i stället integrera sin mobila bankplattform över alla sina kanaler.

St George Bank CIO, Dhiren Kulkarni, berättade webbplats banken har utvecklat en ram där 2015 planerar att vara en “mobil bara” bank.

“För närvarande människor har på nätet team, deras mobila team, en Android mobil laget, och en Apple mobila laget, men jag tror att branschen förändras så snabbt och så snabbt du bara vill vara i stånd att klara av och fortsätta. Så vi måste ändra vår strategi där vi blir bara mobil “, sade han.

Vi kommer att ha vår första genomförandet för tabletten i oktober 2014 en andra mobil genomförande mars 2015, och sedan skrivbordet gång under 2015, så vi kommer att ha det som ett system helt och hållet.

Vi var den första banken att introducera på nätet i Australien, och vi kommer att vara den första banken att avveckla det också.

Som en del av nästa steg i att öka sin mobila bankerbjudande, har St George aviserat en studie av iBeacon, en teknik som använder små trådlösa sändar enheter och Bluetooth Low Energy att interagera med närliggande enheter.

Enligt Kulkarni, är huvudsyftet med att använda iBeacon att bidra till en personlig upplevelse till sina kunder varje gång de går in en gren genom att skicka ett välkomstmeddelande och skräddarsydd information direkt till sin Apple, Windows eller Android-enhet – så länge som dess Bluetooth -aktiverad.

“Vi är alla om att förbättra kundservicen och att lära känna kunden. Vi har gjort massor av förändringar i det förflutna där vi införde biljettautomater inom St George grenar, men en av utmaningarna är när kunden går in … i många fall är det inte lätt för oss att veta namnet på kunden eller känner deras behov “, sade han.

Att känna kunden är en av de viktigaste sakerna, inte bara inom bank, men i kundtjänsten industrin.

Kunderna kommer att ha möjlighet att svara på meddelandet eller avbryta interaktionen. I slutändan dock Kulkarni sa att det ger banken “för första gången” möjlighet att “skapa en dialog” med kunder, som gör det möjligt för kontorschefer till bättre service sina kunder.

“Jag har varit i bank i 28 år, och under de senaste 10 åren har vi försökt och försöker i det förflutna för att knäcka det här”, sade han och uttryckte sitt förtroende för att iBeacon är lösningen företaget har letat efter.

Kulkarni betonade iBeacon teknik, som är delvis en “tekniskt koncept, dels en kundkoncept, och ett socialt koncept”, är en prisvärd investering för banken, kostar mindre än AU $ 100.000.

“Ibland är det om idén och det har ingenting att göra med kostnaden. Det har mer att göra med syftet med teknik och vad vi gör med det”, sade han.

Banken kommer att testar den iBeacon tekniken i tre Sydney grenar under de närmaste två månaderna där det finns planer på att få feedback från kunder. Om det lyckas, hoppas banken att rulla ut tekniken till 63 grenar nationellt.

Ett annat område av mobil teknik St George fortsätter att omfamna är bärbara enheter, sade Kulkarni, som tror att det kommer att bli “mycket populär” och nästa steg blir att integrera Google Glass när det officiellt lanserades för allmänheten.

Förra månaden meddelade banken sin första, Smartwatch bank app, för Android-enheter som ger kunderna tillgång till saldon och visa riktningar, med hjälp av GPS, till närmaste bankomat eller gren. SMS-varningar och e-post med information om viktiga insättningar och uttag kan också visas på klockan.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar