S’pore start finner nisch i crowdsourced video textning

Singapore-baserad start Viki är att tillskriva sin snabba tillväxt till dess gemenskap av “passionerade” användare lägga till och raffineringstexter till innehållet på sin webbplats baserat på deras passion för att lära sig språk och dela innehåll.

Enligt Razmig Hovaghimian, VD och grundare av Viki, är det inte bara tillgången på undertexter för innehållet i 160 olika språk som hjälper start sticker ut, men dess “passionerad” community stöder verksamheten.

Tillsammans med sina två grundare, Changseong Ho och Jiwon månen lanserade Hovaghimian start 2010. videostreamingtjänst bygger på en gemenskap av frivilliga som förvaltar kanal, lägga till och raffineringstexter till sitt innehåll som inkluderar TV-program, filmer och musik videoklipp. För närvarande har det 20 miljoner tittare i månaden, 1,5 miljarder videor visas och mer än 350 miljoner ord översatta.

Han sade Viki s, samhället inte betalt för sina översättningstjänster, men de bidrar ändå eftersom de är “stora fans och superfans” av en favorit artist eller en populär dramaserie. Det är inte för sin egen njutning heller. De är också angelägna om att dela innehåll genom att hjälpa andra nå den via deras modersmål, sade VD.

Viki blir då en lärplattform för dessa användare, eftersom de också få lära sig nya språk eller förbättra befintliga språken i färd med att översätta dialogen i undertexter, tillade Hovaghimian.

De brinner för att lära sig språk, innehåll och öppna detta innehåll för resten av världen, eftersom de känner att de bygger kulturella broar med andra länder “, säger Hovaghimian.” Det finns också en gemensam känsla som inte gör det känns som en jobb men något roligt och ljus.

För att ytterligare motivera användarnas bidrag, Viki belönar användare som bidrar till textning genom ett poängsystem, påpekade han. Detta innebär att användare med fler poäng kan hantera kanaler, få administrativa rättigheter och kommer att prioriteras i översätta senast eller exklusivt innehåll.

Dessa särskilda bidrags kommer nu mer anledning att fira.

På fredagen Viki meddelat att man tecknat avtal med, Universal Music Group (UMG), att strömma mer än 7.500 musikvideor på sin plattform. Detta är i tillägg till andra parter, inklusive Warner Music och Loen underhållning eftersom det började visa musikvideor på sin webbplats förra året.

webbplatsen Asien fortsatte med att prata med Hovaghimian att ta reda på mer om företagets intäktsskapande strategi samt planer på att expandera ytterligare i Asien-Stillahavsområdet.

F: Hur var Viki ades, Hovaghimian: Före 2010, vi tänker på ett sätt att låta folk lära sig nya språk och vi tänkte texter kan vara en sådan språkinlärning verktyg.

På den tiden var jag på NBC Universal, och tre av oss insåg också att producenter och innehållsägare tenderar att inte veta vilka marknader att distribuera sina produkter till. De skulle producera innehåll på en marknad och säljer den till en annan 10, och det är allt. Detta gäller särskilt för innehåll från Japan och Sydkorea, så affärsmodellen för att skapa undertexter och sätta den på våra filmer bara exploderade för oss.

Vi samlade in pengar, sluta våra jobb, och kom ut med betaversionen av Viki 2010.

Var är de flesta av dina användare baserat i och vad som är den största delen av innehållet,? En tredjedel av våra användare i USA och Kanada, medan 50 procent kommer från Latinamerika och Sydostasien tillsammans. Resten är från Europa. I Sydostasien, Singapore, Malaysia och Indonesien har ett stort antal användare och Filippinerna är också växer mycket snabbt.

När det gäller innehållet, sydkoreanska och amerikanska filmer utgör huvuddelen av vår webbplats. Det finns också filmer från Japan, Taiwan, Filippinerna och Indonesien.

Det finns gott om video-sharing platser med samma innehåll som Viki. Förutom crowdsourced texter, vad är din kant,? Gangnam Style “hade en miljard träffar innan folk visste vad låten betydde Användare väljer oss på grund av det språk som de själva väljer och att kunna förstå vad innehållet organ;.. Lokalisering är en stor del, som är hela aggregation av innehåll kring fans. Detta är byggd för fläktarna, av fansen.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Start-Ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, Start-Ups ;? Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Hur Viki tjäna pengar på sin webbplats,? Vi har tre modeller. Den första är att rulla ut, in-stream annonser före videoklipp börjar, ungefär som andra platser såsom YouTube. Förutom att vi också syndikering. Vi licensierar det bästa innehållet för Viki och få rättigheter att uttrycka det på platser som Netflix, Hulu och Amazon i USA Med Netflix, gav vi dem också portugisiska och spanska undertexter när det lanserades i Latinamerika eftersom det är tidskrävande och kostsamt för det att skapa sina egna undertexter.

Den tredje modellen – mikrotransaktioner – inte officiellt lanserat ännu, men vi har för närvarande experimenterar det i US och Kina. Med den här tjänsten kan användarna att betala en liten summa, säger US $ 0,60 till US $ 0,70, för att visa premiuminnehåll såsom det senaste avsnittet av en populär tv-serie en timme efter det sändes på TV.

Varför är inte mikrotransaktioner erbjuds på fler marknader,? Just nu är vårt fokus på de första två affärsmodeller eftersom dessa upprampning fint och skalning riktigt bra. Och vi tycker inte om att fokusera på för många saker.

Vi insåg också att det finns en brist på premium lager och annonsörerna verkligen letar efter en stor global destination för prime-time innehåll.

Vad är Viki expansionsplaner för Asien-Stillahavsområdet,? Vi vill investera i att få fler asiatiska dramer till vår webbplats eftersom det är populärt i regionen. När det gäller distribution, mobil bara exploderar, så fokuserar vi på vår mobila webben och hitta telekom partnerskap för distribution,. Eventuella planer på att expandera ytterligare i Kina,? Vi fortfarande tar baby steg på den kinesiska marknaden, och redan har partnerskap med Renren och Sina Weibo, Facebook och Twitter i Kina.

Vi är inte där ännu och fysisk närvaro är fortfarande viktigt, så vi måste begränsa vårt fokus på vissa asiatiska marknader eftersom tiden är dyrbar. För att skala i Kina, är en hel del av det i samband med att hitta rätt partner, eftersom det är ett förhållande mellan regeringen visar regelbundna utställningar och TV-sändningsrättigheter måste förvärvas.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det