S’pore banker på gröna datacenter, logistik

SINGAPORE – erkänner att det kan spela en stor roll när det gäller att minska koldioxidutsläppen i världen, har Singapore identifierat fyra områden där kompetensen hos sin InfoComm industrin kan exporteras, visade en regeringstjänsteman.

I sitt tal vid Eco World 2010 konferens och utställning här torsdag, Lena Ng, divisionschef för infocomms och media på IE Singapore koncern, påpekas att statistik från Gartner visar IKT-branschen bidrar med cirka 2 procent av de globala koldioxidutsläppen. Samtidigt, kan det hjälpa andra branscher lägre koldioxidutsläpp cirka 98 procent av tiden, sade hon.

Efter att ha tagit hänsyn till de konkurrensfördelar Singapores IKT-branschen, IE Singapore valt att fokusera på effektivitet i datacenter, samt byggnader, transporter och e-tjänster.

Med hänvisning till en studie regeringens handelsutveckling byrå genomförs med Frost & Sullivan, Ng sade den adresserbara marknadens storlek i de fyra områdena uppgick till “enorma” US $ 70 miljarder dollar. Detta kan delas upp i US $ sexton miljarder datacenter, 14 US $ miljarder byggnader, US $ nitton miljarder e-tjänster och 20 miljarder US $ för logistik.

När det gäller logistik, till exempel, Supply Chain Planning och hanteringsfunktioner är en integrerad del, förklarade hon. Utan ordentlig ruttoptimering, kunde leverans flottor tillbaka tom och fortfarande släpper kol.

Enligt Ng, har den myndighet under de senaste sex månaderna genomfört en grön granskning av lokala företag som är intresserade av att marknadsföra sina produkter och tjänster utomlands. Åtta tidiga inklusive CrimsonLogic, Emerio och en-Net, identifierades efter en bedömning på deras go-to-market strategi kompetens i grön IT.

IE Singapore har också för avsikt att släppa snart en whitepaper det sätta ihop efter att samarbeta med andra myndigheter, som kommer att användas för att främja landets gröna ICT kompetens till den internationella marknaden, tillade hon.

För att bättre hjälpa företag i deras ansträngningar att ta sin gröna teknik globalt, ställa upp en grön programkontoret i början av året och ger också en internationalisering Capability Development Programme (ICDP) för att finansiera konsultkostnader.

“Som en CXO, VD i det gröna IKT-företag, måste du fatta rätt beslut, ta rätt chansning för att [vara] som första aktör i den gröna ekonomin”, sade Ng.

Green i ren, även undersöker export av miljövänliga lösningar är IE Singapore syster byrå, Development Board (EDB) Ekonomisk.

Enligt Leonard Lee, EDB: s chef för urbana lösningar, är ren energi en av sex områden organisationen fokuserar på i sin strävan att exportera produkter till Singapores urbana problem.

När det gäller ren energi, har det funnits hittills ett antal solenergiprovningsanläggningar här i form av offentliga och privata initiativ. Dessa inkluderar en Intelligent Energy System smart grid pilotprojekt och ett mikro rutnät projekt inom offshore ön Pulau Ubin.

Dessutom kommer den nyligen meddelade CleanTech Park fungera som en anläggning för testbedding “alla typer av energi”, tillade han.

Förra året begick Singapore S $ 1 miljarder euro (US $ 716.000.000) till initiativ för hållbar utveckling under fem år. Cirka 40 procent har avsatts för projekt, inklusive gröna byggnader och solpaneler testbäddar i allmännyttan, säger Inderjit Singh, riksdagsledamot och rådgivare till Eco World 2010, i ett uttalande torsdag.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer