Spanien blir tredje 4G-nät som Yoigos LTE går live

Konjunktur taxor inställd på debut nästa månad, tillsammans med paket som syftar till tabletter och bärbara datorer.

Spaniens sommaren 4G fortsätter som Yoigo, landets fjärde placerad mobiloperatör, påslagen sitt nät i den spanska huvudstaden Madrid på torsdag.

Enligt Yoigo kommer 4G täckning utökas till 48 procent av befolkningen – cirka 22,5 miljoner människor – i slutet av detta år.

Under 2013 kommer nätet att utvidgas till städer med en befolkning på mer än 70.000 invånare – 113 stycken.

Den teoretiska maximala nedladdningshastighet för nätverket är 75Mbps, men Yoigo sade genomsnittet är mellan 20Mbps och 40Mbps.

Det blir ingen prispåslaget för 4G dock – Yoigos kunder kommer att kunna använda LTE utan extra kostnad.

I maj meddelade Yoigo det skulle bli, första mobiloperatör i Spanien för att lansera en 4G, nätverk. Det var därefter, pipped till inlägget av Orange, den tredje största transportören i landet, och, nummer två operatören Vodafone, som slås på sina nät i juli och maj respektive.

Spaniens största operatör, Movistar, har ännu inte tillkännage sina 4G planer, även om det är tänkt att operatören arbetar i ett nätverk uppgradering som kan ta in LTE före slutet av året.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, M2M marknaden, innovation? studsar tillbaka i Brasilien