Spamhaus DDoS misstänker att utlämnas snart

En holländare som misstänks för att utföra vad som har beskrivits som den största DDoS någonsin skulle kunna utlämnas från Spanien inom loppet av några dagar.

En spansk domstol tjänsteman sade AP på måndagen att den enskilde kallas SK, anklagad för hjärnan bakom senaste attacken på antispam grupp Spamhaus, kommer att överlämnas till Nederländerna inom 10 dagar.

Enligt spanska och nederländska myndigheterna, gripa, SK förra torsdagen i den spanska staden Grannolers, 35km norr om Barcelona, ​​var kulmen på en internationell insats för att hitta de skyldiga bakom en distribuerad denial of service på Spamhaus som angriparna kallas “Operation Stophaus”.

Spamhaus svarta listor och block IP-adresser som den upptäcker att skicka spam. ISP: er som inte samarbetar med Spamhaus riskerar att bli svartlistad sig, tjänar Spamhaus vrede vissa tjänsteleverantörer.

Attacken använde en teknik som kallas DNS förstärkning eller DNS reflektion att rikta upp till 90Gbps trafik på Spamhaus ‘e-post och webbservrar och upp till 300Gpbs vid en bandbredd leverantör som används av, CloudFlare, som Spamhaus använde för att avleda attacken. Spamhaus var ursprungligen offline i fem dagar som ett resultat av DDoS, medan internet börserna i London och Amsterdam påverkades också.

Enligt nederländska myndigheterna arbetade SK från både “hacking bunker” i Spanien samt en skåpbil utrustad med nätverksutrustning. Bunkern användes som SK centrum av kommunikation, sade den spanska polisen, varifrån han skulle genomföra intervjuer.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna