Snabba vinster “nyckeln till framgångsrika BYOD initiativ

SINGAPORE – Nyckeln till att skapa framgångsrik, hållbar bring-din-egen-enhet (BYOD) strategier inom en organisation är att initialt leverera småskaliga landvinningar behandlar utmaningar. Detta kommer att hjälpa IT-avdelningen bevisa sin duglighet och flytta uppfattning om att det är ett kostnadsställe, sade en analytiker.

Charles Anderson, biträdande vice VD, chef för telekom praktik och rörlighet matchen i IDC Asien-Stillahavsområdet, sade gå för “quick wins” i att hitta sätt att nagga på affärsrelaterade problem är hur den visar det kan ge resultat med alla BYOD system .

“Det behöver inte alltid vara en stor ny distribution. Du vill göra stora saker? Den levereras med en stor prislapp,” Anderson berättade webbplatsen Asien efter en media genomgång anordnas av Good Technology här tisdag.

Till exempel, kan den tekniska teamet arbetar på en ny mobilapp eller aktivera ett befintligt program för att tillåta anställda att redigera e-postbilagor på resande fot, eftersom många av dem nu ta med sig sina personliga smartphones eller surfplattor för arbete. Detta är en “baby steg” som ger större fördelar såsom ökad personalens produktivitet genom att skära ner på kontors processer och ökar kundnöjdheten, sade han.

Analytikern lagt fokus för dagens teknikavdelningar bör inte längre vara på enheten upphandling, eller investeringar planering, men om hantering driftskostnader. “Alla är orolig att mobilisera den person [men] strategin bör fokusera på ansökningarna [personen använder ofta]”, sade han.

I en separat intervju Jim Watson, vice vd och företagens chef för Asien-Stillahavsområdet på Good Technology, kommit överens om att fokus för BYOD initiativ måste skifta från enheter till program, eller mer specifikt data.

hantering av mobila enheter (MDM), låser vanligtvis ned endast enheten, men inte data. Ett problem med detta tillvägagångssätt är när enheter felplacerad eller förlorat, vilket innebär att företaget data som finns på enheten är också i riskzonen för förlust eller stöld, påpekade han.

I stället låsa ner eller “containerizing” ansökningarna kommer att säkerställa företagets data förvaras säkert, även om en enhet går förlorad, sade Watson.

Komma anställd buy-in med gott UX, enligt Anderson, med dessa snabba vinster, skulle synen på IT-avdelningen också ändras till, bli möjliggörare av verksamheten. “Det brukade vara ett kostnadsställe, [men] nu är det en resultatenhet”, konstaterade han.

En annan fördel med detta tillvägagångssätt är att det ger IT-teamet mer tid och erfarenhet när man arbetar på större skala projekt som kan spänna mellan 12 och 18 månader, tillade han.

Analytikern uppmanade IT-proffs att uppmärksamma användargränssnittet (UI) och användarupplevelse (UX) för varje BYOD initiativ, tillsammans med, säkerhet säkerhetsåtgärder, eftersom detta skulle avgöra om de anställda kommer att stödja programmet. Utan deras stöd, kommer projektet gå om intet, sade han.

Recension: Romoss bärbara laddstationen för företag som vill glädja sina kunder

Rörlighet, Review: Romoss bärbara laddstationen för företag som vill glädja sina kunder, Bring Your Own Device, BYOD användare: Bråka inte med iOS 10 eller Android Nougat betas, Cloud, kan vi uppnå en bättre, mer effektiv digital arbetsplats? , hårdvara, Chromebook är den nya “det bara fungerar” plattform

BYOD användare: Bråka inte med iOS 10 eller Android Nougat betas

Kan vi få en bättre, mer effektiv digital arbetsplats?

Chromebook är den nya “det bara fungerar” plattform