Smygtitt på Safari framtida funktioner: Apple presenterar tech förhandsvisning

Safari Technology Preview låter devs testa kommande HTML, JavaScript och CSS egenskaper – och rapportera buggar.

Apple har lanserat Safari Technology Preview att ge utvecklarna en tidig titt på webbteknik på gång för iOS och OS X.

Även om förhandsversion av Safari är endast för OS X, säger Apple kommer att visa upp webblayout, visuella effekter, och utvecklingsverktyg för sina stationära och mobila operativsystem. Det kommer också att innehålla den senaste versionen av Safari renderingsmotor, WebKit.

Safari Technology Preview är en halvvägs mellan WebKit natt bygger och den stabila versionen av Safari. Det kommer att låta utvecklare att testa kommande HTML, JavaScript och CSS funktioner i Safari samt rapportera eventuella fel till Apple eller till WebKit-projektet.

En grupp av 27 organisationer – däribland Free Software Foundation och Electronic Frontier Foundation – har skrivit till de standardiseringsorgan W3C uppmanar den att avvisa förslag som skulle göra det lättare att stödja DRM-skyddade media i HTML5-baserade webbplatser.

Till skillnad från den nattliga WebKit build, den nya förhandsvisningen integrerad med iCloud, möjliggör webbhistorik och bokmärken som ska synkroniseras om funktionen är aktiverad.

“För de flesta människor, tror vi Safari Technology Preview är en mer bekväm och stabil sätt att leva på de senaste WebKit förändringar”, säger Ricky Mondello, en Apple Safari utvecklare.

Och vi kommer att använda tiden mellan Safari Technology Preview släpper att handplocka och testuppdateringar till en punkt där vi tror att utvecklare kommer att finna det praktiskt att använda som sin primära webbläsare.

Enligt Apple, när Safari Technology Preview installeras från Apples webbplats för utvecklare, kommer Apple att fortsätta att uppdatera den version två gånger i månaden via Mac App Store. Utvecklare behöver inte registrera dig för att få förhandsgranskningen i första hand.

De kommer att kunna köra Safari förhandsvisning tillsammans med stabila versionen, att jämföra de två. Men förhandsgranskningen kan också köras som standardwebbläsare. Förhandsgransknings webbläsare ikon är lila snarare än stabila Safari blå. Dessutom är förhandsgranskningen endast tillgänglig för OS X El Capitan.

Några av de nya funktionerna i förhandsgranskningen inkluderar stöd för den senaste JavaScript ECMAScript 6, och B3, en ny kompilator för JavaScript. Den version av WebKit i förhandsgranskningen innehåller också den senaste versionen av Shadow DOM.

Mondello noterar också att kopiera och skuren inslag i förhandsgranskningen “kan eliminera vissa webbplatser” sista behov av Flash-plugin “, Adobes säkerhetskatastrofutsatta webbläsare plugin som inte kommer att försvinna.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Apple Safari kraschar: Mystery bug golv webbläsaren på iOS och Mac, iOS 9.3 uppdatering bryter länkar i Safari, Meddelanden och E-post program, behöver två Safari fönster på en iPad? Försök Sidefari

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis

Safari