SmartGate avbrott träffar australiska flygplatser

Dåligt fungerande SmartGates är tillbaka på nätet i Brisbane och Sydney International terminalerna efter ett avbrott kvar passagerare inte kan använda SmartGates komma in i landet.

Förseningarna efter en teknisk glitch tidigt på torsdag morgon innebar passagerare bearbetningen måste göras manuellt.

“Tekniska problem med SmartGates på #Aus int flygplatserna i morse har lösts. Tack för tålamod,” en tweet från australiska gräns Force sade vid 11:38.

Men även när SmartGate systemet är funktionell, har resenärer upplevt förseningar denna vecka tack vare rullande stridsåtgärder i landets flygplatser.

Förra veckan, den avdelning övervaka gräns Force, Institutionen för invandring och gränsskyddsmyndighet, hittades av plenum den australiska federala domstolen för att ha utfört en “förfarande orättvist” bedömning av effekterna av en dataintrång på nästan 10.000 asylsökande.

I februari förra året, avdelningen av misstag publicerat uppgifter om nästan 10.000 asylsökande, inklusive deras fullständiga namn, födelsedatum, kön, nationalitet, perioder av förvar invandring, platser, båt ankomstinformation, och skälen till varför en ny aktör klassificerades som med reste till Australien “olagligen”.

Åsidosättandet skedde på grund av att en anställd DIBP som hade kopierat och klistrat en Microsoft Excel-diagram i ett Word-dokument, med de underliggande uppgifterna gör diagrammet i Excel sedan inbäddade i Word-dokumentet.

med AAP

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Enterprise Software, TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, innovation, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt