Skottlands NHS 24 inspirerar telehälsa Down Under

Nya Zeelands hälsoministeriet förbereder sig för att gå förfarande för en integrerad nationell telehälsa service, en kabinett dokument avslöjar och Skottlands NHS 24 tjänsten är en stor inspirationskälla.

Nya Zeelands verkställande gav klartecken för utvecklingen av systemet i juni efter en nationell telehälsa tjänst presenterat som en kampanj löfte i 2011.

Ett skåp papper (pdf) säger regeringen syftar till att förbättra frontlinjen hälsovård genom telehälsa och minska trycket på efter kvällen primärvården t.ex. ambulanser och akutmottagningar.

Projektet syftar till att rita flera regionala och domänbaserade Telehealth tjänster tillsammans i ett integrerat system, inklusive utplacering av smartphone-appar, ett symptom checker och e-post, webb och sms-baserad interaktivitet.

Allmänläkare och apotek stöd kan läggas till systemet efter utrullningen, som är planerad att ske före december 2014.

Papperet säger förändringar i teknik har gjort det möjligt för konsolidering av telefon- och webbtjänster inom andra sektorer. Hälsa bör följa som har hänt i Skottlands NHS 24 telehälsa service, vilket ger flera tjänster från en enda källa.

Papperet säger en NHS 24 modell erbjuder 20% call-center kostnadsbesparingar till Nya Zeeland, eller $ 12 miljoner år. Däremot är överlappande tjänster i Nya Zeeland vilket resulterar i lägre medvetenhet om tjänstens tillgänglighet, brist på skalan, hinder för att dela information om hälsa och högre kostnader, säger tidningen.

Projektet ska finansieras genom befintliga budgetar.

En begäran om information kommer att släppas denna månad följt av en begäran om förslag eller anbud, i februari 2014.

Den nationella telehälsa tjänsten kommer att vara gratis för användaren och tillgänglig 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

Förra veckan den skotska regeringen finansierat en ny triage system som skall användas av NHS 24 för att minska trycket på allmänläkare, akutmottagningar och brådskande vårdcentraler. Flytten är en del av ett treårigt, 500m akutvård £ plan.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner