“Siri, jag har fallit och jag kan inte få upp!”

Innan

“Hjälp! Jag har fallit och jag kan inte få upp!” Vi har sett dessa annonser för år, ofta berätta skämt om dem. Sanningen är, många av oss har agonized länge om gamla föräldrar eller andra familjemedlemmar som kanske befinner sig i en sådan situation.

En oväntad händelse hände mig nyligen att får mig att inse Apple Watch är en möjlig lösning när tragedin slår.

Dagen var avveckla och på väg till sängen jag trippade på något vasst som inte borde ha varit på golvet. Inom några sekunder var jag på golvet med vad som visade sig vara en allvarligt bruten arm. Jag hade redan satt min iPhone och Apple Watch på sina laddare, lämnar mig med något sätt att kalla på hjälp.

Liggande på golvet lyssnar på brandstationen bryta ner min dörr jag tänkte på hur lyckligt jag var att grannen i den intilliggande lägenheten omedelbart hört mina rop på hjälp och snabbt kallas 911. Det kunde lätt ha gått annorlunda med mig fastnat under en längre tid i stor smärta från skadan.

Jag ville jag var klädd Apple Watch med möjlighet att ringa efter hjälp direkt. Telling Siri att ringa 911 skulle få garanterad tillgång till akut hjälp. Jag tyckte att det är ironiskt att det var just det jag fruktade när min gamla mamma levde. Mina syskon och jag hade försökt i åratal för att bosätta sig på en lösning som de i de annonser som skulle anmäla familjemedlemmar och larm hjälp bör Mamma har minskat.

efter hjälp

Ingen lösning arbetat med vår mamma gett henne motvilja, även rädsla för teknik. Hon snabbt upphäva telefoner och andra prylar som vi försökt att använda för sin säkerhet och vår sinnesro. Det är där Apple Watch kunde ha arbetat med tanke på att det inte skrämma de flesta människor är “bara” en klocka. Hon kunde ha lätt fått lära sig att få Siri att kalla på hjälp i nödsituationer.

Bär den vidare och en enkel app kan användas för att göra samma sak. Som en Apple Watch komplikation kan kalla på hjälp vara så enkelt som att trycka på urtavlan och bekräfta åtgärden med rösten. Hjälp kan vara på väg och familjemedlemmar skulle ha sinnesfrid.

Förmågan att tillkalla hjälp är så viktigt att jag sover nu bär Apple Watch. Batteriet varar i två dagar i min erfarenhet så jag ladda det varje morgon när jag har iPhone i handen. Förhoppningsvis kommer jag aldrig behöver det för att kalla på hjälp, men jag mår bra med det till hands.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien