SGI förnekar länkar med påstådd bitcoin grundare Craig Wright

Högprestandaberäkningar fast SGI har förnekat all inblandning med Cloudcroft Supercomputers Australien, en superdator företag som grundades av misstänkt bitcoin grundare Craig Wright under hans moderbolag DeMorgan.

I ett brev som presenterar SGI brevpapper och den förmodade tecknandet av SGI APAC Service Director Greg McKeon, SGI erkände det skulle bistå Croft Supercomputers Australien i utvecklingen av maskiner och superhyper densitet.

“Som en global ledare inom högpresterande lösningar för datorer, dataanalys och datahantering anser SGI Cloudcroft en värdig partner i målet att påskynda tiden till upptäckt, innovation och lönsamhet,” brevet säger.

Brevet betonade också de två företagen har tidigare arbetat tillsammans för att bygga Croft första superdator, Sukuriputo Okane.

WhaTech har tidigare rapporterat att Wright presenteras även föreläsningar på superdatorer i samarbete mellan Cloudcroft, SGI, och Charles Sturt University.

Ytterligare bevis som tyder på att Wright var tänkt ägare av en superdator betonades i en Croft blogg skrev i december 2014 som visade att Wright vid den tiden hade planer på att bygga “den största superdator klustret i Australien, med knappt 5 petabyte”, i tid för lanseringen av Top 500 i juni 2015.

Men Cassio Conceicao, SGI EVP och Chief Operating Officer, har sagt den webbplats som trots detta, SGI har aldrig haft någon kontakt med Cloudcroft eller Wright.

“Cloudcroft har aldrig varit en SGI kund och SGI har inget samband med Cloudcroft vd Craig Steven Wright”, sade han.

Conceicao tillade att SGI har ingen post för C01N superdator som köps eller servas av företaget. Den C01N superdator, som placerades på nummer 17 på listan över världens snabbaste superdator i november, är en annan superdator som Wright tydligen äger. Det påstods skapas när Wright samman C01N och Tulip Trading, Cloudcroft förmodade flaggskepp superdator, till en enda högpresterande dator.

SGI har inga uppgifter om den CO1N superdator någonsin köps eller servas från SGI, därför SGI misstänker att det kan ha ägt rum på den grå marknaden “, säger Conceicao.” SGI inte driva, underhålla eller ge några tjänster för denna superdator.

På onsdag, en bostad i Sydney, New South Wales, och kontor, som påstås tillhörde Wright, plundrades av den australiska federala polisen i samband med en australisk beskattning Office utredning.

Även om det inte har bekräftats, är Wright uppgift inblandad i skapandet av Bitcoin kryptovaluta. Baserat på läckta utskrifter av juridiska intervjuer och filer, har Gizmodo och Wired betonade att det finns bevis som tyder på Wright, tillsammans med dator kriminalteknisk analytiker David Kleiman, som dog i april 2013 är män bakom Satoshi Nakamoto, skaparen av bitcoin som har aldrig identifierats.

Sedan razzian har Wrights närvaro på nätet är sakta på att försvinna. Brevet, tillsammans med Cloudcroft och DeMorgan webbplats och Wrights Linkedin-profil och Twitter-konto, har sedan dragits.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard