Sex ansikte straff för bedrägerier på Internet, identitetsstöld

Sex män kommer att dömas på Wood Green Crown Court på fredag, efter inlaga skyldig att använda Internet för att lura brittiska banker till ett belopp av £ 350.000.

De sex män i åldrarna mellan 21 och 39, som erhålls falska identiteter via Internet och använde dem för att öppna bankkonton, ordna övertrasseringar och ansöka om kreditkort, enligt National Hi-Tech Crime Unit (NHTCU), som var ansvarig för att utreda brotten och gripa de män.

Enligt NHTCU var Lloyds TSB hårdast, förlorar £ 315.000, medan Halifax och Co-operative Bank förlorade totalt £ 30,000 under en period av två år.

Den NHTCU sade i ett uttalande att det har “resulterade i tusentals enskilda bevis alltifrån pass till elräkningar från en mängd olika adresser i London och Home Counties.”

ID-stöld är en växande oro för både individer och företag lika. Under andra hälften av 2003, har internetbankskunder NatWest, Lloyds TSB, Barclays, Citibank och Halifax fick bedrägliga e-postmeddelanden som ser ut att vara från sin bank, som är kopplade till webbplatser som är utformade för att extrahera kundernas användarnamn och lösenord.

Rikskriminalpolisen, som arbetar med Storbritanniens brottsbekämpande organ för att bekämpa organiserad brottslighet, är bekymrad eftersom den allmänna befolkningen är ofta inte datarate nog att skilja mellan en parodi e-post eller webbplats och en äkta.

Separat har 125 personer gripits under de senaste sju veckorna av olika brottsbekämpande medel för Internetrelaterade brott som ingår bedrägeri, hacka och sälja stulna varor, meddelade amerikanska tjänstemän på torsdag.

Den cyberbrott svep, vilket innebar polisen från Ghana till södra Kalifornien, avslöjade 125.000 offer, som hade förlorat mer än $ 100m (£ 64m). “Den elektroniska motorvägarna bör vara en kanal för kommunikation, information och handel, inte en motorväg för brott”, USA: s justitieminister John Ashcroft till Reuters.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig