Servermarknaden krymper i Brasilien

Servermarknaden i Brasilien har sett en 17 procent nedgång i intäkter under det andra kvartalet 2015, enligt en rapport från analytiker hus IDC.

Enligt rapporten, månaderna mellan april och juni såg mycket få inköpsavtal till följd av den nuvarande instabilitet i den lokala ekonomin.

“Marknadsutveckling påverkades av ekonomiska och politiska problem som landet har ställts inför sedan slutet av förra året”, säger IDC: s analytiker Luis Altamirano.

Microsoft bekräftar att det kommer att ha en Nano Server läge i Windows Server 2016, tillsammans med nya Hyper-V förpackningsteknik.

“Dessa faktorer, i kombination med dollarn vandring, orsakade investeringar för att minska med tanke på all osäkerhet i den brasilianska verksamheten scenario”, tillade han.

Trots nedgången i intäkter, såg den lokala marknaden tillväxt på 2 procent i server försäljning under andra kvartalet. Som jämförelse kan nämnas första kvartalet såg en minskning med 12 procent i omsättning och 5 procent i försäljningsvolym.

De prognoser för resten av året är mer optimistisk – och den främsta orsaken till det är de olika statliga anbud för förvärv av datacenter utrustning som har lanserats nyligen.

Baserat på dessa kommande inköp, IDC förutspår en total 22 procent nedgång i serverintäkter och en 7 procent lägre försäljningsvolymer för 2015.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar