Senator varnar banker av cyberattack risk, riktade Chase Bank inom några minuter

Hackare skildra ofta humor och gårdagens övningar var inget undantag.

På tisdag, två hearingar med anknytning till cyber ägde rum i USA. Intelligens tjänstemän talade om, årlig “globalt hot” briefing, till senaten Intelligence kommittén, och chef för amerikanska militärens Cyber ​​Command armégeneral Keith Alexander talade inför senatens försvarsutskott.

Alexander diskuterade hotet från digital krigföring mot banker och privata företag, nämna att graden av angrepp mot dessa lockande mål – ofta fulla av finansiell information och potentiellt kontoinformation av kunder – blir värre, förutspår att detta hot kommer att göra ingenting men stiger under det kommande året.

“Vi har sett attackerna på Wall Street under de senaste sex månaderna växa betydligt”, sade han, att nämna att det fanns över 160 störande attacker mot banker inom denna tidsram, enligt Washington Post. Denna siffra verkar troligt att stiga.

Som om i tyst överenskommelse, hackers – eventuellt med en morbid humor – beslutade att attackera Chase bankens webbplats inom några minuter talet, och detta bekräftades senare av banken till CNBC. Det är okänt om cyberattack anslöts, men båda hållen, timingen var ironisk.

Attacken själv var förutsägbart, en denial-of-service (DoS) attack, även om det är oklart om det finns några ekonomiska eller kontouppgifter har komprometterats eller stulits.

Attacken själv kan ha varit enkelt och snabbt genomförs, men det gör beskriva det faktum att hackare – om hyrda professionella eller “script kiddies” förlitar sig på samhällets stöd för att utföra attacker inklusive distribuerade denial-of-service (DDoS) mot särskilda mål – har en stark hand, och regeringar är ännu att komma ikapp.

Alexander nämnde också att militären hade börjat lägga till nya rekryter till sin “cyber krigare” team i ett försök att skydda grundläggande tjänster och infrastruktur. Uppdelad i tre sektorer, de nya lag består av en “Cyber ​​National Mission kraft” som fokuserar på utbyggnaden av lag mot nationell nivå och potentiellt statligt sponsrad hot, en Cyber ​​Combat Mission kraft som koncentrerar sig på verksamheten, och en Cyber ​​skyddsstyrka som håller ett öga på militärens egna nätverk.

Det kan vara ett fall av för lite, för sent. Men hoppas Alexander att 13 av de nya lagen kommer att vara på plats redan i september och kommer att innehålla tusentals militär och civil personal. Dessutom, resterande cyber krigare lag, kommer att vara i full drift i slutet av 2015. Den allmänna varnade också för att budgetnedskärningar troligen att hindra USA: s försök att skydda sig från digitala hot. Med tanke på den nästan nedlåtande angrepp på Morgan Banks hemsida, är detta något som landet inte har råd.

Kanske hackare gjorde Alexander en tjänst genom att ljus till frågan, och kongress- spats kommer att lösas snabbare att ge lagen budgeten de behöver.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer